Ιάπωνας υπουργός που είναι υπεύθυνος για την κυβερνοασφάλεια της χώρας παραδέχτηκε πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ φάνηκε να έχει και απορίες για το τι είναι το USB. 

 

O 68χρονος Γοσιτάκα Σακουράντα είναι αναπληρωτής επικεφαλής της κυβερνητικής υπηρεσίας για την κυβερνοασφάλεια και αρμόδιος υπουργός για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο. 

 

Με όλες αυτές τις αρμοδιότητες, σήμερα παραδέχτηκε στη Βουλή πως δεν χρησιμοποιεί ποτέ υπολογιστές. «Από την ηλικία των 25 ετών δίνω οδηγίες σε υπαλλήλους και γραμματέις, επομένως δεν χρησιμοποιώ υπολογιστή ο ίδιος» απάντησε σε ερώτηση της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με ΜΜΕ της Ιαπωνίας. 

 

Την ίδια στιγμή φάνηκε να μην κατανοεί την ερώτηση όταν του ζητήθηκε να απαντήσει αν χρησιμοποιούνται USB στις ιαπωνικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. 

 

Κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης έγιναν έξαλλοι από τις απαντήσεις του υπουργού,  το ίδιο συνέβη και με αρκετούς χρήστες στα social media. όμως ένας χρήστης αντέδρασε με χιούμορ.  «Αν κάποιος χακάρει τον Σακουράντα δε θα μπορεί να κλέψει οποιαδήποτε πληροφορία. Πράγματι, ίσως είναι το μεγαλύτερο είδος ασφάλειας. 

 

Ο Σακουράντα βρίσκεται στο αξίωμά του εδώ και ένα μήνα, καθώς μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό που ακολούθησε την επανεκλογή του πρωθυπουργού Σίντζο Άμπε στην ηγεσία του κόμματος.

 

Mε πληροφορίες από Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr