Ιαπωνία: O υπουργός για την κυβερνοασφάλεια δεν χρησιμοποιεί υπολογιστές και δεν ξέρει τι είναι το USB

Ιαπωνία: O υπουργός για την κυβερνοασφάλεια δεν χρησιμοποιεί υπολογιστές και δεν ξέρει τι είναι το USB Facebook Twitter
2

Ιάπωνας υπουργός που είναι υπεύθυνος για την κυβερνοασφάλεια της χώρας παραδέχτηκε πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ φάνηκε να έχει και απορίες για το τι είναι το USB. 

O 68χρονος Γοσιτάκα Σακουράντα είναι αναπληρωτής επικεφαλής της κυβερνητικής υπηρεσίας για την κυβερνοασφάλεια και αρμόδιος υπουργός για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο. 

Με όλες αυτές τις αρμοδιότητες, σήμερα παραδέχτηκε στη Βουλή πως δεν χρησιμοποιεί ποτέ υπολογιστές. «Από την ηλικία των 25 ετών δίνω οδηγίες σε υπαλλήλους και γραμματέις, επομένως δεν χρησιμοποιώ υπολογιστή ο ίδιος» απάντησε σε ερώτηση της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με ΜΜΕ της Ιαπωνίας. 

Την ίδια στιγμή φάνηκε να μην κατανοεί την ερώτηση όταν του ζητήθηκε να απαντήσει αν χρησιμοποιούνται USB στις ιαπωνικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. 

Κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης έγιναν έξαλλοι από τις απαντήσεις του υπουργού,  το ίδιο συνέβη και με αρκετούς χρήστες στα social media. όμως ένας χρήστης αντέδρασε με χιούμορ.  «Αν κάποιος χακάρει τον Σακουράντα δε θα μπορεί να κλέψει οποιαδήποτε πληροφορία. Πράγματι, ίσως είναι το μεγαλύτερο είδος ασφάλειας. 

Ο Σακουράντα βρίσκεται στο αξίωμά του εδώ και ένα μήνα, καθώς μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό που ακολούθησε την επανεκλογή του πρωθυπουργού Σίντζο Άμπε στην ηγεσία του κόμματος.

Mε πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια