Τρουντό: Οι καναδικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ακούσει τις ηχογραφήσεις της δολοφονίας του Κασόγκι

Τρουντό: Οι καναδικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ακούσει τις ηχογραφήσεις της δολοφονίας του Κασόγκι Facebook Twitter
EPA
0

Οι καναδικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ακούσει τις ηχογραφήσεις της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι που παρέδωσε η Τουρκία, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντό. 

O Καναδός πρωθυπουργός βρέθηκε στην Γαλλία για την επέτειο λήξης του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου. 

Ο Κασόγκι, επικριτής του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη από μια ομάδα που είχε σταλεί από το Ριάντ.

Οι σαουδαραβικές αρχές έχουν παραδεχθεί πως η δολοφονία ήταν προμελετημένη, όμως η σορός του δεν έχει βρεθεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως ηχογραφήσεις της δολοφονίας έχουν δοθεί στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Καναδά εργάζονται πολύ στενά για το θέμα αυτό με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών και ο Καναδάς έχει ενημερωθεί πλήρως για το τι είχε να μοιραστεί η Τουρκία και εγώ είχα συνομιλία με τον Ερντογάν πριν από μερικές εβδομάδες και εδώ στο Παρίσι είχαμε σύντομες συναντήσεις και τον ευχαρίστησα για το σθένος της ανταπόκρισης στην υπόθεση Κασόγκι», είπε ο Τρουντό.

Ο Τρουντό διευκρίνισε πως Καναδοί πράκτορες έχουν ακούσει τις τουρκικές ηχογραφήσεις, παρόλο που ο ίδιος δεν τις έχει ακούσει.

«Εξακολουθούμε να είμαστε δεσμευμένοι με τους συμμάχους μας στην έρευνα σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους ομόθυμους συμμάχους μας για τα επόμενα βήματα όσον αφορά τη Σαουδική Αραβία.»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ