Μια γυναίκα στο «τιμόνι» της Tesla - Αντικαθιστά τον Έλον Μασκ

Μια γυναίκα στο «τιμόνι» της Tesla - Αντικαθιστά τον Έλον Μασκ Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα, η Robyn Denholm, είναι πλέον η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla αντικαθιστώντας τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Η Denholm, μια από τις δυο γυναίκες διευθύντριες του εννεαμελούς συμβουλίου, ανέλαβε αμέσως καθήκοντα, σύμφωνα με την Tesla. Ωστόσο θα ξεκινήσει να απασχολείται πλήρως, μετά από έξι μήνες, όταν θα εγκαταλείψει τη θέση της ως επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών στην Tesla.

Η Telstra είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επικοινωνιών της Αυστραλίας. 

Η 55χρονη Αυστραλέζα θα είναι «σε παύση» πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου της Tesla μέχρι την παραίτησή της από την Telstra. 

Τέλη Σεπτεμβρίου, ο Μασκ, που παραμένει γενικός διευθυντής και ο μεγαλύτερος επενδυτής της Tesla, συμφώνησε να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου για τρία χρόνια και να πληρώσει το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την US Securities and Exchange Commission για τουίτ που έκανε αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. 

Ο οικονομικός ρυθμιστής, κατηγόρησε τον Μασκ για απάτη και παραπλάνηση επενδυτών και επέβαλε πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων στον ίδιο και την εταιρεία. 

Ο Μασκ έχει επίσης εμπλακεί και σε άλλα σκάνδαλα. Έχει μηνυθεί από έναν Βρετανό δύτη που αποκάλεσε «παιδόφιλο», μετά από διαφωνία των δυο για τη διάσωση της ομάδας παιδιών στη σπηλιά της Ταϊλάνδης. Ο Μασκ προκάλεσε επίσης αντιδράσεις όταν κάπνισε κάνναβη κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής.  

Παρά τα σκάνδαλα, η Τesla παρουσίασε κέρδη 312 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίτο τετράμηνο, αρκετά περισσότερα από τις προβλέψεις της Wall Street και έσοδα 6.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει ο Guardian. 

Το μεσαίου κόστους Tesla Model 3 ήταν το πέμπτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Αμερική σύμφωνα με την Edmunds, που αναλύει δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Η Denholm υπηρέτησε το διοικητικό συμβούλιο της Tesla ως ανεξάρτητη διευθύντρια ως το 2014 και έχει αναλάβει άλλους σημαντικούς ρόλους σε εταιρείας τεχνολογίας της Silicon Valley καθώς εργάστηκε στην Juniper Networks, την Sun Microsystem αλλά και την ιαπωνική Toyota, σύμφωνα με τον Guardian. 

«Η Robyn έχει μεγάλη εμπειρία τόσο στην βιομηχανία της τεχνολογίας, όσο και στην αυτοκινητοβιομηχανία και έχει συνεισφέρει σημαντικά ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, βοηθώντας μας να γίνουμε μια κερδοφόρα εταιρεία. Ανυπομονώ να δουλέψω ακόμα πιο στενά με τη Robyn όσο συνεχίζουμε να επιταχύνουμε την έλευση της βιώσιμης ενέργειας» δήλωσε ο Μασκ. 

Από την πλευρά της η Denholm δήλωσε: «Πιστεύω σε αυτή την εταιρεία, την αποστολή της και ανυπομονώ να βοηθήσω τον Έλον και την ομάδα της Tesla στην επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας και να οδηγήσουμε στη μακροπρόθεσμη δηµιουργία αξίας των μετοχών».  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ