Ο Τραμπ ενημερώθηκε από τη διευθύντρια της CIA για τις έρευνες στην υπόθεση Κασόγκι

Ο Τραμπ ενημερώθηκε από τη διευθύντρια της CIA για τις έρευνες στην υπόθεση Κασόγκι Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε από τη διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ σχετικά με την έρευνα για τον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.


Η Χάσπελ μόλις επέστρεψε από το ταξίδι της στην Τουρκία, όπου φέρεται να άκουσε την ηχητική καταγραφή του φόνου του δημοσιογράφου που πιστεύεται πως έχουν στη διάθεσή τους οι τουρκικές αρχές.


Η επικεφαλής της αμερικανικής κατασκοπείας πήγε στην Τουρκία για να εξετάσει τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του αρθρογράφου της εφημερίδας Washington Post και ειδικά για να ακούσει την ηχητική καταγραφή του φόνου, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Εκπρόσωποι της CIA και της τουρκικής υπηρεσίας κατασκοπείας (MİT) απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

Η διπλωματία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ανακαλούνται οι βίζες που είχαν δοθεί σε τουλάχιστον 21 Σαουδάραβες που φέρονται να ενέχονται στον φόνο του Κασόγκι στο προξενείο του σουνιτικού βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη τη 2α Οκτωβρίου.

Ο Τραμπ φέρεται να έκρινε, κατά δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal την Πέμπτη, ότι ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν φέρει σε την ευθύνη για την επιχείρηση των σαουδαραβικών υπηρεσιών που είχε αποτέλεσμα τον φόνο του Κασόγκι.


Η σαουδαραβική εισαγγελία σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε την Πέμπτη χαρακτήρισε τη δολοφονία του αντιφρονούντα δημοσιογράφου προμελετημένη, αλλάζοντας άρδην για ακόμη μια φορά την επίσημη εκδοχή του Ριάντ για τα γεγονότα.

Τις προηγούμενες ημέρες οι σαουδαραβικές αρχές διατείνονταν πως ο Κασόγκι πέθανε έπειτα από έναν καβγά με γροθιές, «κατά λάθος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ