Δύο αρσενικοί πιγκουίνοι σε θαλάσσιο πάρκο στο Σίδνεϊ έκαναν «πρόταση γάμου» ο ένας στον άλλο και τώρα, με πολύ υπερηφάνεια και υπευθυνότητα, έγιναν οι θετοί γονείς ενός αυγού. 

 

Ο Σφεν και ο Μάτζικ, δύο πιγκουίνοι του είδους γκεντού, έφτιαξαν τη μεγαλύτερη φωλιά από κάθε άλλο ζευγάρι πιγκουίνων στο πάρκο, μοιράζονται το καθήκον της επώασης του αυγού τους και γενικότερα έχουν αναγνωριστεί από τους υπαλλήλους του πάρκου ως υποδειγματικοί γονείς. 

 

Οι δύο πιγκουίνοι έγιναν αχώριστοι νωρίτερα μέσα στη χρονιά και καθώς η περίοδος αναπαραγωγής πλησίαζε, το προσωπικό του πάρκου παρατήρησε πως το ζευγάρι ξεκίνησε να μαζεύει χαλίκια προκείμενου να φτιάξει μια φωλιά. 

 

Στην αρχή το προσωπικό τους έδωσε ένα ψεύτικο αυγό, προκειμένου να δει πώς θα το φρόντιζαν. Τα πήγαν τόσο καλά που σύντομα τους έδωσαν και ένα κανονικό αυγό. 

 

Σύμφωνα με το προσωπικό αποδείχτηκαν «φυσικά ταλέντα» και έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό στο να φροντίζουν για το αυγό τους». 

 

Όπως είπε στην αυστραλιανή τηλεόραση ο Τις Χάναν, ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου τμήματος του πάρκου «ήξεραν τι να κάνουν από την αρχή, ξεκίνησαν να επωάζουν και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για αυτό». 

 

Ο Σφεν μάλιστα έδωσε στον Μάτζικ μια «ξεχωριστή πέτρα» το οποίο σύμφωνα με τους υπευθύνους του πάρκου είναι το αντίστοιχο της πρότασης γάμου όσον αφορά τους πιγκουίνους. Σύμφωνα με τον Χάναν, στο συγκεκριμένο είδος πιγκουίνων, οι υποχρεώσεις των γονέων είναι απόλυτα μοιρασμένες ανάμεσα σε αρσενικό και θηλυκό.

 

Επομένως, το γεγονός πως οι δυο συγκεκριμένοι πιγκουίνοι ανήκουν στο ίδιο φύλο δε δημιουργεί ουσιαστική διαφορά. 

 

«Δε θα επέμβουμε μόνο και μόνο επειδή είναι δύο άντρες» σχολίασε. 

 

Με πληροφορίες από Guardian