Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Χαν απορρίπτει το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ στην Τουρκία

Ο Χαν απορρίπτει το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Ο επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, απέκλεισε το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία. 

Παράλληλα, ζήτησε μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Άγκυρας, τονίζοντας ότι οι επενδυτές θα επιστρέψουν μόνο εάν επανέλθει η εμπιστοσύνη στην πολιτική.

«Απλώς δεν βλέπω καμία ανάγκη να αναμιχθούμε», δηλώνει ο κ. Χαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt και εκφράζει την εκτίμηση ότι τα προβλήματα της Τουρκίας οφείλονται κυρίως σε εσωτερικά ζητήματα.

«Η κατάσταση δεν θα διευθετηθεί εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση ή μεμονωμένα κράτη προσφέρουν πακέτα βοήθειας ή δάνεια στην Άγκυρα», αναφέρει. Διευκρινίζει ωστόσο ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ισχυρό συμφέρον να υπάρχει μια σταθερή και ευημερούσα Τουρκία.

«Μια σταθερή νομισματική πολιτική, μια ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα και η διαρκής τήρηση των δημοκρατικών θεμελιωδών αρχών θα βοηθούσαν την οικονομία να ανακάμψει και πάλι (...) Την ευθύνη έχει κυρίως η πολιτική ηγεσία στην Τουρκία», καταλήγει ο επίτροπος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ