Πάτε ταξίδι στη Βενετία; Προσοχή γιατί πλέον απαγορεύονται πολλά πράγματα

Πάτε ταξίδι στη Βενετία; Προσοχή γιατί πλέον απαγορεύονται πολλά πράγματα Facebook Twitter
3

Η Βενετία έχει αρχίσει να παίρνει δραστικά μέτρα ελέγχου των τουριστών καθώς υπολογίζεται πως καθημερινά δέχεται έως και 60.000 επισκέπτες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό, αλλά και σοβαρά προβλήματα στον αστικό ιστό. Και φυσικά οι ντόπιοι αντέδρασαν και οι αρχές έλαβαν τα μέτρα τους προκειμένου να μπει τάξη και η συνύπαρξη να είναι πιο αρμονική.

Ενώ η Βενετία δεν είναι η μόνη πόλη που αντιμετωπίζει ορδές τουριστών, είναι μάλλον μια από τις πιο σκληρές απέναντί τους.

Νωρίτερα φέτος, η πόλη άρχισε να χωρίζει με μπάρες τους τουρίστες από τους ντόπιους κατά τη διάρκεια πολυάσχολων περιόδων. Και το 2017, εκτός από τη λήψη μέτρων για την εκτροπή μεγάλων κρουαζιερόπλοιων σε μια κοντινή βιομηχανική πόλη, ξεκίνησε η εκστρατεία #EnjoyRespectVenezia για να υπενθυμίσει στους τουρίστες όσα δεν μπορούν να κάνουν κατά την επίσκεψή τους εκεί.

Αυτή την εβδομάδα ήρθε ένα ακόμη μέτρο να προστεθεί στη λίστα.

Υπάρχει μια νέα πρόταση από τον δήμαρχο Luigi Brugnaro να απαγορεύεται να κάθεται κανείς στο έδαφος σε όλη την πόλη, με όσους δεν υπακούν να αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ. Ο κανόνας θα ψηφιστεί τον Οκτώβριο ενώ εκτός από τους  δημόσιους χώρους. ήδη απαγορεύεται σε ανθρώπους να κάθονται στο έδαφος σε χώρους μνημείων.

Ακολουθεί μια λίστα απαγορευμένων συμπεριφορών στη Βενετία, καθώς και το πρόστιμο για του παραβάτες όπως τα καταγράφει το Quartz.com:

Απαγορεύεται να κάθεσαι κάτω στις εξής τοποθεσίες: στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και στην Piazzetta dei Leoncini, κάτω από τις στοές και τις αψίδες στη Procuratie Nuove, στην Ναπολεόντειο Πτέρυγα, στη Βιβλιοθήκης Sansovino, κάτω από τις στοές του Παλατιού του Δούκα, στην εντυπωσιακή είσοδο στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, γνωστή ως Piazzetta San Marco και την προβλήτα του (πρόστιμο € 200)


Δεν μπορείτε να στέκεστε στο δρόμο και να καταναλώνετε φαγητό και ποτό, εκτός εάν βρίσκεστε σε εστιατόριο ή καφέ. (€ 200)


Δεν μπορείτε να κολυμπήσετε ή να βυθίσετε τα μέρη του σώματος σας σε οποιοδήποτε κανάλι η σημείο με νερό. (€ 450)


Δεν μπορείτε να πετάτε σκουπίδια στο δρόμο, αν και αυτό θα πρέπει να είναι προφανές. (€ 100-200)


Δεν μπορείτε να περιπλανηθείτε στους ιστορικούς δρόμους της Βενετίας ή να είστε σε οποιοδήποτε ιδιωτικό ή δημόσιο όχημα χωρίς μπλούζα ή αν φοράτε μαγιό. (€ 200)


Δεν μπορείτε να ρίχνετε κάτω τρόφιμα ή απόβλητα τροφίμων, ακόμα κι αν πρόκειται να ταΐσετε περιστέρια. (€ 50-200)


Δεν επιτρέπεται η ποδηλασία ακόμη και αν μεταφέρετε το ποδήλατο κρατώντας το με το χέρι σας. (€ 100)


Δεν μπορείτε να κατασκηνώσετε, ούτε να ξαπλώσετε σε παγκάκια. (€ 50)

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Έτσι κι αλλιώς, η Βενετία ποτέ δεν υπήρξε φιλική με τους επισκέπτες της και οι Βενετσιάνοι ήταν ανέκαθεν από αφιλόξενοι έως εχθρικοί. Υπεροψία, αλαζονία και αχαριστία. Τώρα πλέον η πόλη έχει αντικειμενικό πρόβλημα με τις ορδές των τουριστών αλλά το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ενδογενές. Έχουν βρει την κότα με τα χρυσά αβγά, αλλά θέλουν την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Δε γίνεται! Η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται μόνο να εισπράττει, χωρίς να επιστρέφει τίποτα σε υποδομές που θα διευκολύνουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες.Έτσι κι αλλιώς λοιπόν, τα παγκάκια για να καθήσεις είναι σε όλη τη Βενετία μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οδοσήμανση ανύπαρκτη και, σε κάποιες περιπτώσεις, σκόπιμα παραπλανητική. Κάδοι απορριμμάτων επίσης ανύπαρκτοι και οι υπηρεσίες καθαριότητας χειρότερες από τις δικές μας... Ένα βράδυ προ ετών, βρέθηκα δίπλα στη γέφυρα Rialto με μια χάρτινη συσκευασία από πίτσα στα χέρια, και έψαχνα μάταια ένα κάδο για να την πετάξω. Γύρω μου ήταν παντού σκουπίδια αλλά ούτε ένας κάδος πουθενά. Ωστόσο, πίστευα ότι κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα, θα περοάσουν οι οδοκαθαριστές και θα τα μαζέψουν. Άφησα σκόπιμα τη χαρτοσακούλα επάνω στο φαρδύ περβάζι ισόγειου παραθύρου ενός ιστορικού και εμβληματικού κτιρίου. Ήταν ευμεγέθης και εμφανέστατη, στο ύψος του ματιού. Την φωτογράφισα. Επέστρεψα δύο μέρες μετά στο σημείο και... μαντέψτε: το «σκουπίδι» μου ήταν ακόμη εκεί! Καμάρωνε ανενόχλητο στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης επί δύο ολόκληρες μέρες χωρίς να το μαζέψει κανείς. Το φωτογράφισα και πάλι, για την ιστορία...
Απορώ γιατί μας κακοφαίνεται όταν οι άλλοι μας βάζουν κανόνες και όρια;Ναι, ναι, οι κακοί Βενετοί, τους έχουμε άχτι από τις σταυροφορίες, φραγκοφονιάδες από κούνια. Ε, τι να κάνουμε; Σε όποιον δεν αρέσουν, απλά δεν τους επισκέπτεται. Εμένα μού είναι αδιανόητο να πάω σε ένα ξένο μέρος/σπίτι και να θέλω σώνει και καλά να επιβάλω τους δικούς μου όρους και τον δικό μου τρόπο συμπεριφοράς.