Η Βενετία απαγορεύει στους «αγροίκους τουρίστες» να κάθονται στο δρόμο

Η Βενετία απαγορεύει στους «αγροίκους τουρίστες» να κάθονται στο δρόμο Facebook Twitter
EPA
0

Oι αρχές στη Βενετία έχουν προτείνει να απαγορεύσουν στους ανθρώπους να κάθονται στο έδαφος σε δημόσιους χώρους, καθώς η πόλη προσπαθεί να περιορίσει αυτό που κάποιοι τοπικοί αξιωματούχοι ονομάζουν «αγροίκους» τουρίστες.

Ο κανονισμός προτάθηκε από τον δήμαρχο Λούτζι Μπρουνιάρο και αν τελικά εφαρμοστεί, αυτό σημαίνει πως οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα μεταξύ 50 και 500 ευρώ. 

Ήδη απαγορεύεται το να κάθεται κανείς στους χώρους των μνημείων της πόλης. 

Η πρόταση αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο τον Οκτώβριο. Συναντά αντιδράσεις από συμβούλους που ανήκουν στο Κίνημα των 5 Αστέρων αλλά και από κινήσεις πολιτών. 

«Υπάρχει τόσο μεγάλη λίστα απαγορεύσεων στη Βενετία που δεν μένει σχεδόν τίποτα που επιτρέπεται να κάνεις» λέει ο Μάρκο Γκασπαρινέτι από την κίνηση πολιτών «25 Απριλίου». «Θα χρειαστεί να προσλάβουν 5000 αξιωματικούς για να τα εφαρμόσουν όλα αυτά» προσθέσει. 

Οι αρχές σκέφτονται επίσης να απαγορεύσουν τη μουσική στα πλοία, το κύριο μέσο μεταφοράς για τους κατοίκους της πόλης.

Ήδη, μπορεί κανείς να συλληφθεί ή να του επιβληθεί πρόστιμο όταν κυκλοφορεί μεθυσμένος, αν επιχειρήσει να κολυμπήσει στα κανάλια, ακόμα και αν απλά βρέξει τα πόδια του στο νερό των καναλιών. Επίσης το φαγητό σε σκαλιά κτιρίων ή όταν περπατάει κανείς στο δρόμο είναι κατακριτέο. 

Κάθε καλοκαίρι μια ομάδα, οι αποκαλούμενοι «Άγγελοι της Ευπρέπειας», περιπολεί τα κύρια τουριστικά σημεία της πόλης ώστε να διασφαλίσει ότι οι κανόνες τηρούνται. Μάλιστα ο δήμος έχει δημιουργήσει ειδικά σημεία όπου μπορεί κανείς να κάτσει για να γευματίσει σε δημόσιο χώρο, όμως ελάχιστοι το γνωρίζουν αυτό. 

Σύμφωνα με την Πάολα Μαρ, την επικεφαλής της τουριστικής υπηρεσίας της Βενετίας, οι κανονισμοί ευπρέπειας δεν έχουν στόχο να τιμωρήσουν συγκεκριμένες ομάδες, αλλά να εμπεδώσουν  το «σεβασμό» στην πόλη. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM