Ακτιβιστές κατά της περιτομής - Ένα αντρικό κίνημα για την ακροποσθία που μεγαλώνει

Ακτιβιστές κατά της περιτομής - Ένα αντρικό κίνημα για την ακροποσθία που μεγαλώνει Facebook Twitter
4

Οι περαστικοί στην Union Square του Μανχάταν έχουν δει διάφορες διαμαρτυρίες και διαφημίσεις, αλλά αυτή την εβδομάδα, ένα γιγαντιαίο φορτηγό προσέλκυσε παραπάνω προσοχή.

«Ακροποσθία ... ένα κορίτσι μπορεί να ελπίζει», έγραφε το σύνθημα στη φωτογραφία που έδειχνε μια γυναίκα να τραβά έναν άντρα και ανέφερε τον ιστότοπο foreskin.life.

Η ομάδα πίσω από το φορτηγό απαρτίζεται από ακτιβιστές κατά της περιτομής και ονομάζεται Intaction. Με επικεφαλής τον Anthony Losquadro, αφιέρωσαν το χρόνο τους για να πολεμήσουν ή τουλάχιστον να ξεκινήσουν μια συνομιλία γύρω από τη περιτομή των βρεφών την οποία θεωρούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακτιβιστές κατά της περιτομής - Ένα αντρικό κίνημα για την ακροποσθία που μεγαλώνει Facebook Twitter

«Ενενήντα εννέα τοις εκατό των Ευρωπαίων ανδρών δεν έχουν περιτομή, και τώρα στην Αμερική, τα ποσοστά είναι πιο κοντά στο 50/50», λέει ο Losquadro. «Ευτυχώς, το ποσοστό αρχίζει να μειώνεται και η δουλειά μας είναι να συνεχίσουμε μέχρι να φτάσουμε τα ευρωπαϊκά νούμερα».

Αν και η περιτομή είναι ένα θέμα που διχάζει, ο Losquadro ισχυρίζεται ότι θέλει απλά να εκπαιδεύσει τις μάζες. Έχοντας και ο ίδιος υποστεί περιτομή σε βρεφική ηλικία, λέει πως αποφάσισε να αναλάβει δράση όταν είδε τα αναγεννησιακά γλυπτά γυμνών αντρών στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

Η ομάδα Intaction μοιράζει ενημερωτικό υλικό, μιλά για τους λόγους που μάχεται την περιτομή και μεταξύ άλλων δείχνει στους ενδιαφερόμενους βίντεο με την επέμβαση που γίνεται σε μωρά.

«Η ιστορία της αμερικανικής περιτομής είναι εντελώς παράξενη» λέει ο Losquadro που ισχυρίζεται πως ξεκίνησε ως διαδικασία κατά του αυνανισμού τον 19ου αιώνα. Η έρευνά του, βρίσκει ότι ο John Harvey Kellogg, ο ιδρυτής της εταιρίας των δημητριακών που ήταν επίσης γιατρός, επέβαλε περιτομή χωρίς αναισθησία ως τιμωρία.

Καθώς τα ποσοστά περιτομής έχουν μειωθεί στις ΗΠΑ, οι ομάδες για τα δικαιώματα διατήρησης της ακροποσθίας έχουν αποτελέσει αντικείμενο κριτικής. Αυτό που επίσης ενοχλεί κάποιους είναι η επιμονή τους να αναφέρονται στην περιτομή ως «ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων» και να την εξισώνουν με την πρακτική του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM).

Σύμφωνα με τη δήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η πρακτική FGM αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς ιατρικά οφέλη. «Οδυνηρή και τραυματική», «παρεμβαίνει στη φυσική λειτουργία του σώματος και προκαλεί πολλές άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία».

Για την περιτομή όμως ο ΠΟΥ λέει ότι έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ χαμηλό ποσοστό ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων, ειδικά όταν εκτελείται από καλά εκπαιδευμένους ιατρούς.

Άλλοι γιατροί υποστηρίζουν ότι η περιτομή προσφέρει πραγματικά οφέλη για την υγεία, αν και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ουρολόγος Anne-Marie Houle γράφει στο Καναδικό ιατρικό περιοδικό Urological Association ότι η περιτομή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του HIV και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι η περιτομή βελτιώνει την σεξουαλική λειτουργία και την αίσθηση. 

Παρόλα αυτά, το φυσικό πέος εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος και κάποιοι άντρες καταφεύγουν ακόμη και σε επεμβάσεις ανάπλασης. Μετά από τέσσερα χρόνια δημόσιου ακτιβισμού, τα μέλη της ομάδας λένε πως δεν εγκαταλείπουν το Μανχάταν μέχρι τα ποσοστά αμερικανικής περιτομής να ταιριάζουν με της Ευρώπης. 

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σε μικρότερο ίσως βαθμό από την κλειτοριδεκτομή, η περιτομή του ανδρικού πέους είναι και αυτή καταδικαστέα αφού... καταδικάζει τον άντρα σε περιορισμό της σεξουαλικής του απόλαυσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ακροποσθία αυξάνει την ευαισθησία του πέους. Η απογύμνωση της βαλάνου (κεφαλιού) του πέους, με τη μόνιμη απώλεια της υγρασίας και της ευαισθησίας του προφανώς οδηγεί στην απτική μείωση της ηδονής, έτσι όπως η ξηροστομία μειώνει την απόλαυση της γεύσης.Όπως ένας καλός γευσιγνώστης δεν μπορεί να πάσχει από χρόνια ξηροστομία, έτσι, νομίζω, ένας καλός εραστής δεν μπορεί να έχει μια ισόβια υπαισθησία του πέους...Μακριά από μας ρατσιστικά κριτήρια... αλλά είναι τυχαίο άραγε ότι, ανάμεσα στους μεσογειακούς λαούς, οι μη περιτετμημένοι Ιταλοί, Ισπανοί και Έλληνες έχουν γενικά καλύτερη φήμη ως εραστές από τους περιτετμημένοτους Άραβες, Τούρκους και Εβραίους;
Προσωπικά έκανα περιτομή στα 18 μου και αν και εξαιρετικά επίπονη διαδικασία, δεν θα το μετανιώσω ποτέ. Είμαι πλέον 33 και μόνο καλά σχόλια έχω ακούσει από τις συντρόφους μου (ακόμα και από όσες ήταν στην αρχή επιφυλακτικές).
Στα 18 ήσουν ενήλικος και το αποφάσισες μόνος σου. Εννοείται ότι ότι για λόγους ιατρικούς σε περιπτώσεις φίμωσης η περιτομή λύνει ένα πρόβλημα βασανιστικό για τον άντρα. Στα 18 άλλοι τα κόβουν όλα για αλλαγή φύλου κι αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Όμως η περιτομή σε βρέφη που, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, θα είχαν πέη φυσιολογικά με την ανάπτυξη, είναι απαράδεκτη επέμβαση στο σώμα άβουλων και αθώων ανθρώπων.Όσο για την ικανοποίηση, δική σου και των συντρόφων σου, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη σε περίπτωση είχες ένα πέος χωρίς φίμωση και που δεν θα είχε υποστεί χειρουργική επέμβαση.