Ολλανδία: Ο λαϊκιστής πολιτικός Γκέρτ Βίλντερς ακύρωσε διαγωνισμό σκίτσου με θέμα τον Μωάμεθ

Ολλανδία: Ο λαϊκιστής πολιτικός Γκέρτ Βίλντερς ακύρωσε διαγωνισμό σκίτσου με θέμα τον Μωάμεθ Facebook Twitter
(ΕPA)
0

O Γκερτ Βίλντερς, ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός που έχει κατηγορηθεί για ισλαμοφοβία, ακύρωσε τον αμφιλεγόμενο διαγωνισμό σκίτσου με θέμα τον Προφήτη Μωάμεθ που ετοίμαζε. 

Επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας. Σε ανάρτηση του στο Twitter o Βίλντερς  ανέφερε πως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ολλανδίας τον ενημέρωσε πως ένας υψηλόβαθμος μουσουλμάνος κληρικός στο Πακιστάν τον έχει επικηρύξει, ενώ και ένας Πακιστανός που συνελήφθη στη Χάγη απείλησε πως θα τον σκοτώσει.

«Αλλά το θέμα δεν είμαι μόνο εγώ» συνέχισε ο Βίλντερς. «Και άλλοι κινδυνεύουν καθώς οι απειλές που γίνονται από τους ακραίους Ισλαμιστές στοχοποιούν όλη την Ολλανδία. Δε θέλω οι μουσουλμάνοι να χρησιμοποιήσουν το διαγωνισμό σκίτσου σαν δικαιολογία για να ασκήσουν βία. Αθώοι άνθρωποι δε πρέπει ποτέ να είναι θύματα ισλαμικής τρομοκρατίας».

Χτες είχε γίνει γνωστό πως οι Ολλανδοί που βρίσκονται στο Πακιστάν είχαν οδηγία από το υπουργείο Εξωτερικών της πατρίδας τους να αποφεύγουν να βρίσκονται κοντά σε διαδηλώσεις κατά του διαγωνισμού και γενικότερα να διατηρούν «χαμηλό προφίλ» και «διακριτικότητα».

Διαδηλώσεις κατά του διαγωνισμού διοργανώθηκαν σε μεγάλες πόλεις όπως το Ισλαμαμπάντ και το Καράτσι. 

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε  χαρακτήρισε τον διαγωνισμό ως «προβοκάτσια»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM