Brexit χωρίς συμφωνία μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη δωρητών σπέρματος

Brexit χωρίς συμφωνία μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη δωρητών σπέρματος Facebook Twitter
1

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, θα έφερνε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τα ζευγάρια που βασίζονται σε δωρεές σπέρματος για να τεκνοποιήσουν, αφού δεν θα μπορούν πλέον να απευθύνονται στις ευρωπαϊκές τράπεζες σπέρματος. 

Σε μια τεχνική έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και είχε ως στόχο να προετοιμάσει τις εταιρείες και τους Βρετανούς για τις συνέπειες ενός διαζυγίου χωρίς συμφωνία, η βρετανική κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι μόνο πέρσι έγιναν εισαγωγές 3.000 δειγμάτων σπέρματος από τη Δανία και 4.000 από τις ΗΠΑ.

Το Λονδίνο εισήγαγε επίσης περίπου 500 ωάρια και έμβρυα από ευρωπαϊκές χώρες.

Στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών δεν καταλήξουν πουθενά, η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το αίμα, τους ιστούς και τα ανθρώπινα κύτταρα δεν θα μπορεί πλέον να εφαρμοστεί στη Βρετανία. Κατά συνέπεια, οι βρετανικές τράπεζες σπέρματος θα πρέπει να συνάψουν «νέες συμφωνίες με αντίστοιχα ιδρύματα».

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι οι αδειοδοτημένες εταιρείες θα μπορούν να εισάγουν σπέρμα και ωάρια από τρίτες χώρες. Αυτό πάντως φαίνεται ότι δεν καθησυχάζει τους Βρετανούς, σε μια χώρα όπου οι δωρεές σπέρματος μειώθηκαν δραστικά από το 2005, όταν εφαρμόστηκε ένας νόμος που ορίζει ότι οι δωρητές δεν επιτρέπεται να είναι ανώνυμοι.

Σύμφωνα με την Γκίτα Βένκατ, τη διευθύντρια μιας κλινικής γονιμότητας στη Χάρλεϊ Στριτ, τα ζευγάρια που χρειάζονται σπέρμα για να τεκνοποιήσουν έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται καθώς ένας άλλος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ σημαίνει ότι για να γίνει εισαγωγή από τη χώρα αυτή μπορεί να περάσουν έως και τρεις μήνες ενώ από τη Δανία μέχρι σήμερα αρκούσε μόνο μία εβδομάδα.

Η Βένκατ σημείωσε επίσης ότι ενδέχεται να αυξηθεί και το κόστος για τις εταιρείες, το οποίο θα μετακυλίεται στους επίδοξους γονείς.

Με πληροφορίες από AΠE, Bloomberg

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια