Συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος υπέγραψαν Κατάρ και Τουρκία

Συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος υπέγραψαν Κατάρ και Τουρκία Facebook Twitter
EPA
0

Συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος σύναψαν οι κεντρικές τράπεζες του Κατάρ και της Τουρκίας, για να προσφερθεί ρευστότητα και υποστήριξη στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Τουρκία, ανακοίνωσε την Κυριακή το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα του εμιράτου.

Η συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων μεταξύ των κεντρικών τραπεζών της Τουρκίας και του Κατάρ θα έχει συνολικό όριο τα 3 δισ. δολάρια, ανέφερε η τουρκική κεντρική τράπεζα σε σημερινή ανακοίνωσή της.

«Η συμφωνία ανταλλαγής της τουρκικής λίρας και του ριγιάλ του Κατάρ υπεγράφη με ένα γενικό όριο 3 δισ. δολαρίων», αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας.

Βασικός στόχος της συμφωνίας είναι η διευκόλυνση του διμερούς εμπορίου σε εγχώρια νομίσματα και η στήριξη της οικονομικής σταθερότητας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο κεντρικές τράπεζες υπέγραψαν την Παρασκευή τη συμφωνία παροχής ρευστότητας και στήριξης της οικονομικής σταθερότητας, λίγες ημέρες μετά τη δέσμευση της συμμάχου της Τουρκίας στον Περσικό Κόλπο να προσφέρει στήριξη ύψους 15 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία που υπεγράφη, θα εγκαθιδρύσει μια αμφίδρομη γραμμή ανταλλαγής συναλλάγματος, διευκρίνισε το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα του Κατάρ σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Ο εμίρης του Κατάρ ενέκρινε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα πακέτο οικονομικών σχεδιασμών, επενδύσεων και παρακαταθηκών υπέρ της Τουρκίας, εντός των ορίων της προσπάθειας να στηριχθεί η τουρκική λίρα, που πλήττεται από μια εντεινόμενη νομισματική κρίση. Το τουρκικό νόμισμα έχει απολέσει σχεδόν το 40% της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου φέτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM