Συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος υπέγραψαν Κατάρ και Τουρκία

Συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος υπέγραψαν Κατάρ και Τουρκία Facebook Twitter
EPA
0

Συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος σύναψαν οι κεντρικές τράπεζες του Κατάρ και της Τουρκίας, για να προσφερθεί ρευστότητα και υποστήριξη στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Τουρκία, ανακοίνωσε την Κυριακή το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα του εμιράτου.

Η συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων μεταξύ των κεντρικών τραπεζών της Τουρκίας και του Κατάρ θα έχει συνολικό όριο τα 3 δισ. δολάρια, ανέφερε η τουρκική κεντρική τράπεζα σε σημερινή ανακοίνωσή της.

«Η συμφωνία ανταλλαγής της τουρκικής λίρας και του ριγιάλ του Κατάρ υπεγράφη με ένα γενικό όριο 3 δισ. δολαρίων», αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας.

Βασικός στόχος της συμφωνίας είναι η διευκόλυνση του διμερούς εμπορίου σε εγχώρια νομίσματα και η στήριξη της οικονομικής σταθερότητας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο κεντρικές τράπεζες υπέγραψαν την Παρασκευή τη συμφωνία παροχής ρευστότητας και στήριξης της οικονομικής σταθερότητας, λίγες ημέρες μετά τη δέσμευση της συμμάχου της Τουρκίας στον Περσικό Κόλπο να προσφέρει στήριξη ύψους 15 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία που υπεγράφη, θα εγκαθιδρύσει μια αμφίδρομη γραμμή ανταλλαγής συναλλάγματος, διευκρίνισε το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα του Κατάρ σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Ο εμίρης του Κατάρ ενέκρινε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα πακέτο οικονομικών σχεδιασμών, επενδύσεων και παρακαταθηκών υπέρ της Τουρκίας, εντός των ορίων της προσπάθειας να στηριχθεί η τουρκική λίρα, που πλήττεται από μια εντεινόμενη νομισματική κρίση. Το τουρκικό νόμισμα έχει απολέσει σχεδόν το 40% της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου φέτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM