Στέρτζον: Η ανεξαρτησία της Σκωτίας δεν θα βγει ποτέ από το τραπέζι μέχρι να συμβεί

Στέρτζον: Η ανεξαρτησία της Σκωτίας δεν θα βγει ποτέ από το τραπέζι μέχρι να συμβεί Facebook Twitter
0

Το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας δεν θα βγει ποτέ από το τραπέζι, μέχρι να επιτευχθεί, προειδοποίησε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, σε δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο Thomson Reuters στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη Στέρτζον, την ανεξαρτησία εξακολουθεί να υποστηρίζει ένα ποσοστό λίγο μικρότερο από το 50% του εκλογικού σώματος.

"Θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το αν θα πρέπει να το κάνουμε τώρα ή σε πέντε ή σε δέκα χρόνια, αλλά με αυτά τα ποσοστά μια συνταγματική επιλογή όπως η ανεξαρτησία δεν θα βγει ποτέ από το τραπέζι", τόνισε.

Η Στέρτζον είπε ότι όταν θα υπάρξει περισσότερη σαφήνεια για το τι μορφή θα πάρει η συμφωνία για το Brexit μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε και εκείνη θα μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη στάση που θα τηρήσει η Σκωτία στο ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

"Δεν είμαι βέβαιη ότι η ανεξαρτησία θα φύγει ποτέ από το τραπέζι, μέχρι να συμβεί", είπε.

Όταν ρωτήθηκε για τα "μαθήματα" που θα μπορούσε να πάρει από το παράδειγμα της Καταλονίας, απάντησε ότι η Ισπανία και η Καταλονία είναι εκείνες που θα μπορούσαν να μάθουν από την εμπειρία της Σκωτίας.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για τον τρόπο με τον οποίο οι ισπανικές αρχές αντιμετωπίζουν τους δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς της Καταλονίας, στους οποίους ασκούνται διώξεις ή επιβάλλονται ποινές φυλάκισης.

Η Στέρτζον δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στη Σκωτία η απόφαση ενός γκολφ που ανήκει στον πρόεδρο των ΗΠΑ να απαγορεύσει την πώληση του "εθνικού αναψυκτικού", του Irn-Bru, στις εγκαταστάσεις του επειδή λεκιάζει.

Δεδομένου ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διατυμπανίζει τη σκωτσέζικη καταγωγή του "είμαι σίγουρη ότι του αρέσει το Irn-Bru", χαριτολόγησε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM