ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

H πορεία και τα αποτελέσματα του τυφώνα Sandy

H πορεία και τα αποτελέσματα του τυφώνα Sandy Facebook Twitter
3

H πορεία και τα αποτελέσματα του τυφώνα Sandy Facebook Twitter

 

Live, στο instagram: Η εικόνα του τυφώνα μέσα από το instagram με συνδρομή εθελοντών για το CNN, εδώ.

H πορεία και τα αποτελέσματα του τυφώνα Sandy Facebook Twitter

 

Aσθενοφόρα εκκενώνουν νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη (7:57π.μ.): Μετά από γενική διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο NYU Langone Medical Center ασθενοφόρα έτοιμα για να μεταφέρουν ασθενείς [via]

H πορεία και τα αποτελέσματα του τυφώνα Sandy Facebook Twitter

Χιονοθύελλες στη Βιρτζίνια – νέες διακοπές ρεύματος (7:42 π.μ.): Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αναμένονται χιονοπτώσεις ύψους 60-90 εκ. στα βουνά της δυτικής Βιρτζίνια και 365-550 εκ. στα σύνορα Τενεσί με Βόρεια Καρολίνα. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δελτίο του CNN νέες διακοπές ρεύματος έχουν αφήσει 5.5 εκατομμύρια συνδρομητές σε 13 πολιτείες στο σκοτάδι.

 

Ανθρώπινες απώλειες (7:08 π.μ.): Tουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει ως τώρα τη ζωή τους στις ΗΠΑ από αιτίες σχετιζόμενες με τον τυφώνα Sandy.

 

Φωτιά ξέσπασε σε κτήρια στο Rockaway Park (6:36 π.μ.): Παρά το νερό και τη βροχή, η φωτιά που καίει τα κτήρια στο Rockaway Park του Queens δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Η περιοχή βρίσκεται στη Ζώνη 4 (που δεν ανήκει σ' αυτές που ήταν υποψήφιες για εκκένωση) οπότε οι κάτοικοι βρίσκονται στα σπίτια τους. Ως τώρα έχουν διασωθεί 30 άτομα αλλά υπάρχει φόβος για εγκλωβισμένους.

To βίντεο της έκρηξης που προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος (6:21 π.μ.): Η έκρηξη που έγινε στον υποσταθμό ηλεκτρισμού της εταιρίας Con Edison που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε 250.000 ανθρώπους. Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά.

 

Αυξάνονται οι διακοπές ρεύματος (4:56 π.μ.) Ενώ η στάθμη του νερού ανεβαίνει, 670.000 άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ρεύμα

 

Υπερφόρτωση της γραμμής βοήθειας (3:50 π.μ.): η γραμμή έκτακτης ανάγκης, 911, δέχεται 10.000 κλήσεις ανά μισή ώρα, όταν ο μέσος όρος για την περιοχή είναι 1.000. Η κατάσταση έφερε ανησυχία γιατί οι υπάλληλοι έχαναν χρόνο για περιπτώσεις που δεν ήταν ζητήματα ζωής και θανάτου. Όμως τα έκτακτα περιστατικά ήταν πάρα πολλά: το νοσοκομείο NYU Langone Medical Center έχασε την εφεδρική τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος και αναγκάστηκε να μεταφέρει τους ασθενείς του σε άλλα νοσοκομεία. Ως τώρα 200 ασθενείς βρίσκονται στη διαδικασία μεταφοράς.

Αναπάντεχες διακοπές ρεύματος (2:48 π.μ.): 250.000 χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν χωρίς ρεύμα στο Μανχάταν: ενώ η Con Edison σχεδίαζε μεθοδικές διακοπές σε περιορισμένες περιοχές, οι πλημμύρες σε υποσταθμούς άφησαν χιλιάδες συνδρομητές χωρίς ρεύμα για αρκετά λεπτά, πριν ενεργοποιηθούν γεννήτριες. Σε μεγάλες περιοχές του Μανχάταν οι διακοπές συνεχίζονται. 

Αλλαγές στις προεκλογικές εμφανίσεις: Οι καμπάνιες των δύο υποψηφίων προέδρων δεν διακόπηκαν, αλλά άλλαξαν πορεία: ο Μιτ Ρόμνεϊ ακύρωσε την εμφάνισή του στη Βιρτζίνια και μετακινείται προς Οχάιο, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε μια μέρα νωρίτερα για τη Φλόριντα. Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον Ομπάμα διότι οι πολιτείες που δηλώνουν ακόμα αναποφάσιστες είναι αυτές που χτυπήθηκαν από τον τυφώνα, οπότε πρέπει να συνδυάσει προεκλογικές κινήσεις με ρεαλιστική διοίκηση.

Wall Street never sleeps (εκτός αν χτυπηθεί από τυφώνα): το αμερικανικό ταχυδρομείο έχει σλόγκαν "neither snow nor rain nor heat nor gloom of night stays these couriers from the swift completion of their appointed rounds" αλλά φαίνεται ότι το όριο φτάνει μέχρι τους τυφώνες. Η λειτουργία του διακόπηκε κατά περιοχές και η υπηρεσία την Τρίτη θα αποφασιστεί κατά περίπτωση. Εκτός λειτουργίας ήταν τα σχολεία, οι επιχειρήσεις, τα τούνελ και οι γέφυρες, 13.000 πτήσεις ακυρώθηκαν, ο δήμαρχος διέταξε στα ταξί να σταματήσουν την κυκλοφορία τους, αλλά αυτό που ήταν απροσδόκητο ήταν το κλείσιμο της Wall Street, ακόμα και σε μια εποχή που λειτουργεί ηλεκτρονικά. Είναι η δεύτερη φορά που η Wall Street σταματάει τη λειτουργία της για δύο συνεχόμενες μέρες λόγω κακοκαιρίας. Η πρώτη φορά ήταν το 1888 λόγω χιονοθύελλας.

Οι εφημερίδες έγιναν για δύο μέρες δωρεάν: οι New York Times ανακοίνωσαν ότι το site τους θα μείνει ελεύθερο σε όλους ώστε το κοινό να μπορεί να ενημερώνεται συνεχώς χωρίς εμπόδια. Την ίδια απόφαση πήρε η Wall Street Journal για να ακολουθήσουν τα σάιτ των Boston Globe, Baltimore Sun και Newsday.

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Να ξεκαθαρισω οτι δεν επιχαιρω που χιλιαδες ανθρωποι βρισκονται σε δυσκολη θεση εξαιτιας του τυφωνα. Το σχολιο μου ειχε να κανει με το θρησκευτικο φανατισμο εκατομυριων αμερικανων που εχοντας την Παλαια Διαθηκη σαν το Κορανι τους, πιστευουν οτι ο θεος (τους) τιμωρει οσους εναντιωνονται στις βουλες του.