Θανατική ποινή για τους διακινητές ναρκωτικών θέλει ο Τραμπ

Θανατική ποινή για τους διακινητές ναρκωτικών θέλει ο Τραμπ Facebook Twitter
1

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Πέμπτη πως η επιβολή της θανατικής ποινής σε διακινητές ναρκωτικών έχει αποτελεσματικότητα και ισχυρίστηκε ότι οι χώρες που καταφεύγουν σε αυτό το μέτρο εξασφαλίζουν απτά οφέλη.

«Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών κάνουν στ' αλήθεια μεγάλη ζημιά», υπογράμμισε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κρίση των οπιοειδών, η οποία συνεχίζει να στοιχίζει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

«Ορισμένες χώρες επιβάλλουν μια ποινή πολύ, πολύ σκληρή, την εσχάτη των ποινών (...) και παρεμπιπτόντως, έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα με τα ναρκωτικά απ' ό,τι εμείς», συνέχισε.

Ο αμερικανός πρόεδρος στο παρελθόν έχει επαινέσει τον ομόλογό του των Φιλιππίνων, τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε για τον «πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών» που έχει εξαπολύσει -σημειώνεται πως στο πλαίσιο αυτού του αιματηρού «πολέμου», τον οποίο καταγγέλλουν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει χιλιάδες άτομα.

«Χρειαζόμαστε δύναμη απέναντι στους λαθρέμπορους ναρκωτικών (...). Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί στις ποινές» που επιβάλλονται, τόνισε ο Τραμπ.

«Αν σκοτώσεις κάποιον, σε καταδικάζουν σε ισόβια, σε καταδικάζουν στην ποινή του θανάτου. Αυτοί οι τύποι μπορεί να σκοτώνουν 2.000, 3.000 ανθρώπους, και δεν τους συμβαίνει τίποτα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM