Βενεζουέλα: «Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να έρχονται στη χώρα σαν καουμπόηδες»

Βενεζουέλα: «Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να έρχονται στη χώρα σαν καουμπόηδες» Facebook Twitter
5

«Οι δημοσιογράφοι δεν μπορεί να μπαίνουν στη χώρα της σαν καουμπόηδες», δήλωσε το Σάββατο η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε ξένους ανταποκριτές που επιθυμούσαν να καλύψουν την πορεία που πραγματοποίησε την Πέμπτη η αντιπολίτευση.

«Τα μέσα ενημέρωσης που πληρούν τις προϋποθέσεις θα είναι ευπρόσδεκτα στη χώρα μας (...) Όμως δεν μπορούν να έρχονται στη Βενεζουέλα σαν καουμπόηδες, σαν να φθάνουν στο Φαρ Ουέστ, θέλοντας να εργασθούν στη χώρα μας χωρίς να σέβονται τους μεταναστευτικούς κανόνες», ανάφερε η Ροντρίγκες στη διάρκεια συνάντησης με το διπλωματικό σώμα.

«Ας μην μας λένε ιστορίες περί ελευθερίας της έκφρασης. Η ελευθερία της έκφρασης δεν σημαίνει να παραβιάζεις τους νόμους μιας χώρας», προειδοποίησε η υπουργός. «Υπάρχουν διεθνείς ανταποκριτές διαπιστευμένοι στη Βενεζουέλα που ασκούν την ελευθερία έκφρασής τους, η οποία αφορά όλο και λιγότερο την ελευθερία έκφρασης και όλο και περισσότερο την ελευθερία του κεφαλαίου να επιβάλλει την αλήθειά του», πρόσθεσε χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Η Γαλλία ζήτησε χθες εξηγήσεις από τις αρχές της Βενεζουέλας μετά την άρνησή τους να επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα μιας δημοσιογράφου της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde».

Η Μαρί-Εβ Ντελτέφ, ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Κολομβία, αντιμετώπισε την άρνηση των αρχών να της επιτρέψουν την είσοδο στη Βενεζουέλα, όταν έφτασε την Τετάρτη στο αεροδρόμιο του Καράκας για να καλύψει τη μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε την επομένη εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Δημοσιογράφοι του αμερικανικού ραδιοσταθμού NPR, της εφημερίδας Miami Herald και δύο κολομβιανών μέσων ενημέρωσης, καθώς και μια ομάδα του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, αντιμετώπισαν αντίστοιχα προβλήματα. 

Ως εκ τούτου, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα εξέφρασαν την Παρασκευή τη «μεγάλη ανησυχία» τους αναφορικά με την ελευθερία της έκφρασης στη Βενεζουέλα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Αερας φασισμου... τωρα και στην χωρα μας....Μπραβο. Μονο "εμπιστευμενους" δημοσιογραφους θελουμε. οχι τους αλλους απο το χωριο που δεν τους ξερουμε.Ολα τα γουρουνια εχουν την ιδια οψη οπως ελεγε και ο Οργουελ ακριβως για κατι τετοιους λιμοκοντορους