Η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στο Βούλγαρο γιατρό και μικροβιολόγο, dr. Stamen Grigorov, ο οποίος ανακάλυψε τον γαλακτοβάκιλλο.

 

Πρόκειται για τον μικροοργανισμό που προκαλεί τη ζύμωση του γιαουρτιού και τον οποίο ανακάλυψε ο Dr. Stamen Grigorov, πριν από 115 χρόνια, το 1905. 

 

Ο dr. Stamen Grigorov γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 27 Οκτωβρίου 1878 στο χωριό Studen Izvor της δυτικής Βουλγαρίας.

 

Αφού έδειξε ενδιαφέρον για την επιστήμη από νεαρή ηλικία, τελικά απέκτησε διδακτορικό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης στην Ελβετία, πριν επιστρέψει στο σχολείο για να εργαστεί ως βοηθός έρευνας.

 

Η τελική του ανακάλυψη το 1905 του συγκεκριμένου στελέχους βακίλλου, που δημιουργεί το γιαούρτι ήταν το αποτέλεσμα ενός γαμήλιου δώρου από τη σύζυγό του. Τον περασμένο χρόνο του είχε χαρίσει μαγειρικά σκεύη.

 

Σύμφωνα με το doodle, ο Grigorov ενθουσιάστηκε από τα οφέλη για την υγεία του γιαουρτιού, οπότε αποφάσισε να επιθεωρήσει το φαγητό με μικροσκόπιο.

 

Ένα χρόνο αργότερα, to 1905 ο βιολόγος ανακάλυψε τον μικροοργανισμό, ο οποίος τελικά ονομάστηκε προς τιμήν της πατρίδας του.

 

Αν και ο dr. Stamen Grigorov είναι πιο γνωστός για την ανακάλυψη του βάκιλλου που μετατρέπει το γάλα σε γιαούρτι έκανε και άλλες αξιοσημείωτες ανακαλύψεις κατά τη διάρκεια της ζωής του.

 

Το 1906, δημοσίευσε μια έκθεση, μέσω της οποίας έκανε λόγο για χρήση της πενικιλίνης ώστε να καταπολεμηθεί η φυματίωση, συμβάλλοντας στη δημιουργία του πρώτου εμβολίου. Για την υπόλοιπη ζωή του εργάστηκε ως γιατρός σώζοντας χιλιάδες ζωές.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr