Μεγάλος χρηματοδότης των Ρεπουμπλικανών αγόρασε μερίδιο του Twitter και θέλει να διώξει τον CEO

Μεγάλος χρηματοδότης των Ρεπουμπλικανών αγόρασε μερίδιο του Twitter και θέλει να διώξει τον CEO Facebook Twitter
Ο CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ
1

Ένας πολύ σημαντικός χρηματοδότης των Ρεπουμπλικανών αγόρασε μερίδιο του Twitter και φέρεται να επιδιώκει την απομάκρυνση του CEO, Τζακ Ντόρσεϊ.

Tο Bloomberg μετέδωσε πρώτο την είδηση ότι η Elliott Management αγόρασε «σημαντικό μερίδιο και σχεδιάζει να πιέσει για αλλαγές στην εταιρεία social media, μεταξύ των οποίων η αντικατάσταση του Ντόρσεϊ». 

Ο Πολ Σίνγκερ, ο δισεκατομμυριούχος που έχει ιδρύσει την Elliott Management, είναι σημαντικός δωρητής για τους Ρεπουμπλικανούς, ο οποίος αρχικά ήταν αντίθετος με την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά στη συνέχεια στάθηκε στο πλευρό του. Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι ο Σίνγκερ τον επισκέφθηκε στον Λευκό Οίκο και πως αρχικά ήταν εναντίον του, αλλά «μας έδωσε την πλήρη υποστήριξή του».

Ο Τραμπ συνηθίζει να ασκεί πολιτική μέσω Twitter, ένα μέσο που τον περασμένο Οκτώβριο ανακοίνωσε την απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων. Η χρήση- και πιθανή χειραγώγηση- του Twitter από πολιτικούς όλων των «στρατοπέδων» παραμένει αντικείμενο σφοδρής διαμάχης.

Ο Ντόρσεϊ, συνιδρυτής και CEO του Twitter, θέση που κατέχει και στην εταιρεία ψηφιακών πληρωμών Square, είχε ανακοινώσει τον περασμένο Νοέμβριο ότι σχεδιάζει να ζει και να εργάζεται στην Αφρική για έως και 6 μήνες κάθε χρόνο. Αυτή η πρόθεση, αλλά και η θέση του σε δύο εταιρείες, φέρεται να είναι πίσω από την επιθυμία του Σίνγκερ να διώξει τον Ντόρσεϊ.

Άλλοι μέτοχοι έχουν εκφράσει ανησυχία για τις ηγετικές ικανότητες του Ντόρσεϊ, αν και το Twitter ανακοίνωσε πρόσφατα έσοδα τριμήνου πάνω από 1 δισ. δολάρια για πρώτη φορά. Πάντως, η Elliott Management συνηθίζει να πιέζει για αλλαγές στις εταιρείες των οποίων αποκτά μερίδιο.

Με πληροφορίες από Guardian, Forbes

 

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια