Γιατί το Instagram αποφάσισε να απαιτήσει δήλωση ηλικίας απ' όσους κάνουν τώρα λογαριασμό

Γιατί το Instagram αποφάσισε να απαιτήσει δήλωση ηλικίας απ' όσους κάνουν τώρα λογαριασμό Facebook Twitter
1

Το Instagram θα ζητά από τα νέα μέλη του να παράσχουν την ημερομηνία γέννησής τους κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού, καθώς σχεδιάζει περισσότερες εμπειρίες κατάλληλες ανάλογα με την ηλικία.

Το δίκτυο κοινής χρήσης φωτογραφιών απαιτεί ήδη ελάχιστη ηλικία τα 13 έτη από όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό.

Ζητώντας ακριβή ημερομηνία γέννησης, η εταιρεία θα αποφύγει τη στόχευση διαφημίσεων με προϊόντα περιορισμένης ηλικίας στα παιδιά, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Αλλά, το Instagram είπε ότι η διαφήμιση δεν ήταν ο λόγος για την αλλαγή.

«Ζητώντας αυτές τις πληροφορίες θα βοηθήσει ώστε ανήλικοι να μην ενταχθούν στο Instagram, και να κρατήσουμε τους νέους ασφαλέστερους και να δώσουμε συνολικά περισσότερες εμπειρίες ανάλογα με την ηλικία», ανέφερε η εταιρεία. «Θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες γενεθλίων για να δημιουργήσουμε πιο προσαρμοσμένες εμπειρίες, όπως η εκπαίδευση γύρω από τους ελέγχους λογαριασμών και οι συνιστώμενες ρυθμίσεις απορρήτου για τους νέους», προσθέτει το Instagram.

Οι πληροφορίες θα βοηθήσουν το Instagram να σταματήσει τις διαφημίσεις για τυχερά παιχνίδια, αλκοόλ και έλεγχο των γεννήσεων από τo να φθάνουν σε παιδιά. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ενθαρρύνει τα νέα μέλη να ενεργοποιήσουν περισσότερες ρυθμίσεις απορρήτου.

«Η κατανόηση της ηλικίας των χρηστών είναι πολύ σημαντική για το έργο που κάνουμε όχι μόνο για να δημιουργήσουμε εμπειρίες κατάλληλες για την κάθε ηλικία αλλά για να ανταποκριθούμε στον κανόνα μας να μην επιτρέψουμε την πρόσβαση στους νέους», ανέφερε επικεφαλής της εταιρείας στο Reuters.

Προς το παρόν, τα υπάρχοντα μέλη δεν θα κληθούν να παράσχουν την ηλικία τους, επειδή το Instagram δεν είναι σίγουρο αν θα ήταν πολύ ενοχλητικό να ρωτήσει, αναφέρει το Reuters. Επιπλέον, δεν θα επαληθεύσει την ημερομηνία της γέννησης που θα δίνεται.

Κρίνοντας το σχέδιο, η οργάνωση για την προστασία των παιδιών, NSPCC, δήλωσε: «Το να ζητάς από τους χρήστες να παρέχουν μια μη επαληθεύσιμη ημερομηνία γέννησης δεν θα κάνει τίποτα στην πράξη για την προστασία των παιδιών από επιβλαβές ή ακατάλληλο για την ηλικία περιεχόμενο». «Ο μελλοντικός κανονισμός θα αναγκάσει τις πλατφόρμες να προχωρήσουν περισσότερο και θα απαιτηθεί να λάβουν μέτρα για να εφαρμόσουν προληπτικά πρόσθετες προφυλάξεις στους λογαριασμούς των παιδιών. Αλλά πρωτίστως πρέπει να δοθεί έμφαση στη διασφάλιση ότι οι πλατφόρμες είναι ασφαλείς κατά πρώτο λόγο για να χρησιμοποιούνται από τα παιδιά», δηλώνει σύμφωνα με το BBC.

Σημειώνεται πως η ημερομηνία γέννησής που θα δηλώνεται δεν θα εμφανίζεται δημόσια στο Instagram.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ειμαστε σε ενα καζινο....θελουμε να διασφαλησουμε ότι δεν υπάρχουν ανηλικοι, τι κανουμε; ζηταμε απο τους επισκεπτες να μας πουν την ηλικια τους με απλη δηλωση και πλεον ως καζινο δεν φερουμε ευθυνη για το εαν βρεθει εντος χωρου ανηλικος; αφου "μας δηλωσε αλλη ηλικια"Αντιλαμβανομαι την πρακτικη δυσκολια να αποτρεψουν την εισοδο σε 13 και κατω στο Internet αλλα αυτο δεν αναιρει την τυχων ποινικη εταιρικη ευθυνη, αυτο ισχυει και στα site με καθαρο υλικο νομιμο μονο δια ενηλικους, ο εχων την επιχειρηση φερει την ευθυνη της τηρησης του νομου, εαν καπνισω σε μαγαζι και ο ιδιοκτητης πει δεν το ηξερα ο νομος θα πει ας ηξερες, το προστιμο παραμενει το ιδιο. Και ναι ξερω ότι το ιδιο ισχυει και στα πορνο site (που είναι μακραν και τα πιο επισκεψιμα στο ιντερνετ)