Το Instagram θα ζητά από τα νέα μέλη του να παράσχουν την ημερομηνία γέννησής τους κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού, καθώς σχεδιάζει περισσότερες εμπειρίες κατάλληλες ανάλογα με την ηλικία.

 

Το δίκτυο κοινής χρήσης φωτογραφιών απαιτεί ήδη ελάχιστη ηλικία τα 13 έτη από όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό.

 

Ζητώντας ακριβή ημερομηνία γέννησης, η εταιρεία θα αποφύγει τη στόχευση διαφημίσεων με προϊόντα περιορισμένης ηλικίας στα παιδιά, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Αλλά, το Instagram είπε ότι η διαφήμιση δεν ήταν ο λόγος για την αλλαγή.

 

«Ζητώντας αυτές τις πληροφορίες θα βοηθήσει ώστε ανήλικοι να μην ενταχθούν στο Instagram, και να κρατήσουμε τους νέους ασφαλέστερους και να δώσουμε συνολικά περισσότερες εμπειρίες ανάλογα με την ηλικία», ανέφερε η εταιρεία. «Θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες γενεθλίων για να δημιουργήσουμε πιο προσαρμοσμένες εμπειρίες, όπως η εκπαίδευση γύρω από τους ελέγχους λογαριασμών και οι συνιστώμενες ρυθμίσεις απορρήτου για τους νέους», προσθέτει το Instagram.

 

Οι πληροφορίες θα βοηθήσουν το Instagram να σταματήσει τις διαφημίσεις για τυχερά παιχνίδια, αλκοόλ και έλεγχο των γεννήσεων από τo να φθάνουν σε παιδιά. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ενθαρρύνει τα νέα μέλη να ενεργοποιήσουν περισσότερες ρυθμίσεις απορρήτου.

 

«Η κατανόηση της ηλικίας των χρηστών είναι πολύ σημαντική για το έργο που κάνουμε όχι μόνο για να δημιουργήσουμε εμπειρίες κατάλληλες για την κάθε ηλικία αλλά για να ανταποκριθούμε στον κανόνα μας να μην επιτρέψουμε την πρόσβαση στους νέους», ανέφερε επικεφαλής της εταιρείας στο Reuters.

 

Προς το παρόν, τα υπάρχοντα μέλη δεν θα κληθούν να παράσχουν την ηλικία τους, επειδή το Instagram δεν είναι σίγουρο αν θα ήταν πολύ ενοχλητικό να ρωτήσει, αναφέρει το Reuters. Επιπλέον, δεν θα επαληθεύσει την ημερομηνία της γέννησης που θα δίνεται.

 

Κρίνοντας το σχέδιο, η οργάνωση για την προστασία των παιδιών, NSPCC, δήλωσε: «Το να ζητάς από τους χρήστες να παρέχουν μια μη επαληθεύσιμη ημερομηνία γέννησης δεν θα κάνει τίποτα στην πράξη για την προστασία των παιδιών από επιβλαβές ή ακατάλληλο για την ηλικία περιεχόμενο». «Ο μελλοντικός κανονισμός θα αναγκάσει τις πλατφόρμες να προχωρήσουν περισσότερο και θα απαιτηθεί να λάβουν μέτρα για να εφαρμόσουν προληπτικά πρόσθετες προφυλάξεις στους λογαριασμούς των παιδιών. Αλλά πρωτίστως πρέπει να δοθεί έμφαση στη διασφάλιση ότι οι πλατφόρμες είναι ασφαλείς κατά πρώτο λόγο για να χρησιμοποιούνται από τα παιδιά», δηλώνει σύμφωνα με το BBC.

 

Σημειώνεται πως η ημερομηνία γέννησής που θα δηλώνεται δεν θα εμφανίζεται δημόσια στο Instagram.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr