Το YouTube μπλοκάρει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη

Το YouTube απαγορεύει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

To YouTube, της Google ανακοίνωσε σήμερα ότι μπλοκάρει στην Ευρώπη, τα προσκείμενα στο Κρεμλίνο, RT και Sputnik, ακολουθώντας τις τακτικές των Facebook και TikTok.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να ενισχυθούν πλήρως τα συστήματά μας. Οι ομάδες μας συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση όλο το εικοσιτετράωρο για να λάβουν άμεσα μέτρα» ανέφερε σε μία βιντεοσκοπημένη ανακοίνωση η Google.

Η απαγόρευση του YouTube συντάσσεται με αντίστοιχη απόφαση που έλαβε η ΕΕ και η Βρετανία μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα βήματα αυτά που λαμβάνουν οι εταιρείες social media ακολουθούν τις αποφάσεις των δυτικών ηγετών, που εντείνουν την πίεση για να περιορίσουν την ρωσική προπαγάνδα, κυρίως μέσω των ρωσικών μέσων, που ελέγχονται από τη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες το Facebook ανέστειλε τη λειτουργία των σελίδων των Ρωσικών Μέσων , RT και Sputnik, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή.

Με πληροφορίες του Politico/Reuters

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir: όταν ο όρκος φτώχειας συναντά τη Wall Street

Τech & Science / Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir

Μια καθολική μοναχή χρησιμοποιεί τις μετοχές ως εργαλείο πίεσης απέναντι σε μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Μετά τη Citigroup και τη Microsoft, η Σούζαν Φρανσουά βάζει στο στόχαστρο την Palantir και ζητά να της απαντήσει πώς αυτή επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
THE LIFO TEAM