Στους δρόμους της Μόσχας τα πρώτα πέντε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

Στους δρόμους της Μόσχας τα πρώτα πέντε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό Facebook Twitter
0

Τα πέντε πρώτα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό της εταιρείας Yandex έκαναν το ντεμπούτο τους στους δρόμους της Μόσχας, στο πλαίσιο πιλοτικού κυβερνητικού προγράμματος.

Τον Νοέμβριο του 2018 ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε σχετική απόφαση, βάσει της οποίας στους δρόμους της Μόσχας και του Ταταρστάν, από 1ης Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι δοκιμές μεταφορικών μέσων χωρίς οδηγό. Το πιλοτικό πρόγραμμα, όπως είχε δηλώσει ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Μαξίμ Ακίμοφ , το οποίο προβλέπει την κυκλοφορία 100 αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, θα παραταθεί έως τον Μάρτιο του 2022.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός από την εταιρεία Yandex, διάφορες εταιρείες, πανεπιστήμια και άλλοι φορείς.

Η εταιρεία Avtonet, που εκπροσωπεί τον οργανισμό Εθνική Τεχνολογική Πρωτοβουλία (ΕΤΠ), έθεσε σε κυκλοφορία τα πρώτα πέντε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, έως το τέλος του καλοκαιριού θα θέσει άλλα 15 αυτοκίνητα και έως το τέλος του έτους 95 αυτοκίνητα. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι έως το τέλος του έτους θα επεκταθούν οι ζώνες στις οποίες θα κυκλοφορούν πιλοτικά τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, εκφράζοντας την ελπίδα ότι στην πρωτοβουλία αυτή «θα συμμετάσχουν και άλλοι κατασκευαστές μεταφορικών μέσων υψηλού αυτοματισμού».

Τον Μάιο του 2017 η Yandex είχε ανακοινώσει ότι πραγματοποίησε δοκιμές ενός αυτοκινήτου χωρίς οδηγό. Το Μάιο του 2019 ο γενικός διευθυντής του ομίλου Αρκάντι Βόλοζ είχε ανακοινώσει ότι η Yandex έθεσε σε κυκλοφορία «δυο κανονικά ταξί χωρίς οδηγό» στις περιοχές Σκόλκοβο και Ινοπόλις, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες εταιρείες τεχνολογίας. Τα ταξί αυτά έχουν κάνει μέχρι σήμερα 4.000 διαδρομές. Το Ιούνιο η εταιρεία Ynadex είχε ανακοινώσει ότι άνοιξε αντιπροσωπεία της στο Ισραήλ, η οποία ασχολείται με την κατασκευή αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Αρκάντι Βόλοζ είχε κάνει βόλτα τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ με ένα αυτοκίνητο Toyota Prius χωρίς οδηγό της εταιρείας Yandex, στον χώρο Κέντρου Καινοτομίας «Σκόλκοβο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ria Novosti

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

OCD: Ο ελάχιστα γνωστός τύπος που κάνει τον εγκέφαλο να αμφισβητεί τον έρωτα

Τech & Science / OCD: Ο ελάχιστα γνωστός τύπος που κάνει τον εγκέφαλο να αμφισβητεί τον έρωτα

Η αγάπη πάντα συνοδεύεται από κάποια αβεβαιότητα, όμως για ορισμένους ανθρώπους οι αμφιβολίες για τη σχέση τους γίνονται εμμονικές και βασανιστικές. Ένας σχετικά άγνωστος τύπος OCD μπορεί να γεμίσει ακόμη και υγιείς σχέσεις με φόβους και ανάγκη για συνεχή επιβεβαίωση
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ANTHROPIC

Τech & Science / Ο Λευκός Οίκος ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απομακρύνει την Anthropic

Ο Λευκός Οίκος ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα που θα υποχρεώνει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αφαιρέσουν την τεχνητή νοημοσύνη της Anthropic από τα συστήματά τους, κλιμακώνοντας τη σύγκρουση της κυβέρνησης με την αμερικανική εταιρεία AI
THE LIFO TEAM
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

Τech & Science / Τα «ψυχαγωγικά» ναρκωτικά μπορεί να υπερδιπλασιάζουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Τα ιατρικά δεδομένα από 100 εκατομμύρια ανθρώπους δείχνουν ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου είναι: 122% υψηλότερος για τους χρήστες αμφεταμίνης, 96% υψηλότερος για τους χρήστες κοκαΐνης, 37% υψηλότερος για τους χρήστες κάνναβης
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΑΠΑΤΗ

Τech & Science / Microsoft: Βορειοκορεάτες χρησιμοποιούν AI για να ξεγελούν δυτικές εταιρείες και να προσλαμβάνονται

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης αποκρύπτουν την ταυτότητα των δήθεν υποψηφίων, οι οποίοι στη συνέχεια διοχετεύουν τους μισθούς τους προς τη Βόρεια Κορέα
THE LIFO TEAM