Η Apple θα πληρώσει τον 14χρονο που βρήκε το σφάλμα στο λογισμικό του FaceTime

Η Apple θα πληρώσει τον 14χρονο που βρήκε το σφάλμα στο λογισμικό του FaceTime Facebook Twitter
0

Αμοιβή στον 14χρονο που ανακάλυψε ελάττωμα στο λογισμικό του FaceTime, το οποίο επιτρέπει σε τρίτους χρήστες να κρυφακούσουν κλήσεις, θα δώσει η Apple. 

Ο τεχνολογικός κολοσσός δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό που θα δώσει στον 14χρονο Γκραντ Τόμπσον αλλά πιστεύεται πως τα χρήματα θα είναι αρκετά για να πληρώσουν τις σπουδές τους. 

Ο νεαρός Αμερικανός εντόπισε ένα bug στο λογισμικό του FaceTime, το οποίο επιτρέπει σε τρίτους χρήστες να κρυφακούσουν κλήσεις. Η Apple παραδέχθηκε την ύπαρξη του σφάλματος. 

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το ελάττωμα κυκλοφόρησαν στα τέλη Ιανουαρίου, αποκαλύπτοντας πως ορισμένοι χρήστες της Apple μπορούσαν να ακούσουν κρυφά άτομα που καλούσαν μέσω FaceTime, ακόμη και χωρίς ο άλλος να αποδεχθεί την κλήση. 

Η Apple έλαβε τόσο σοβαρά υπόψιν της το ελάττωμα που απενεργοποίησε την δυνατότητα για ομαδικό FaceTime όσο ερευνούσε το bug και το έφτιαχνε. 

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε αρχίσει να συζητιέται από καιρό στα social media αλλά χωρίς να αποδίδεται σε κάποιον η ανακάλυψή του. Αργότερα, γνωστοποιήθηκε πως η Apple είχε λάβει ήδη σχετική προειδοποίηση από τον Ιανουάριο, από τον 14χρονο και την μητέρα του. Ο Γκραντ ανακάλυψε το σφάλμα όσο έπαιζε Fortnite και χρησιμοποιούσε το FaceTime με τους φίλους του.

Η Μισέλ Τόμπσον έστειλε αρκετά emails και μηνύματα στην Apple, προειδοποιώντας για την ευπάθεια του λογισμικού αλλά αρχικά δεν έλαβε καμία απάντηση. 

Σήμερα η Apple αναγνώρισε την συμβολή του 14χρονου με καταγωγή από την Αριζόνα, στον εντοπισμό του σφάλματος. 

Η είδηση της αμοιβής έρχεται την ίδια μέρα που η εταιρία διόρθωσε το σφάλμα μέσω αναβάθμισης στο λογισμικό. 

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Apple: Οι καθυστερήσεις αναβάθμισης της Siri με Τεχνητή Νοημοσύνη προβληματίζουν τους επενδυτές

Τech & Science / Apple: Οι καθυστερήσεις αναβάθμισης της Siri με Τεχνητή Νοημοσύνη προβληματίζουν τους επενδυτές

Οι προσπάθειες ενσωμάτωσης του Apple Intelligence δεν έχουν ακόμη αποδώσει - Η Apple βρίσκεται «ουσιαστικά τρία χρόνια πίσω» στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου φωνητικού βοηθού, επισημαίνουν αναλυτές
LIFO NEWSROOM
Η τεχνολογία πίσω από τα εμβόλια Covid φέρνει ελπίδες για θεραπεία του HIV

Τech & Science / Η τεχνολογία πίσω από τα εμβόλια Covid φέρνει ελπίδες για θεραπεία του HIV

Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι, χρησιμοποιώντας mRNA, κατάφεραν να «ξεγελάσουν» τον ιό ώστε να βγει από την κρυψώνα του – ένα κρίσιμο βήμα για την πλήρη εξάλειψή του από τον οργανισμό
LIFO NEWSROOM
Μία ιαπωνική εταιρεία θέλει να χτίσει πόλη στη Σελήνη μέχρι το 2040 - Αλλά πρώτα πρέπει να φτάσει

Τech & Science / Μία ιαπωνική εταιρεία θέλει να χτίσει πόλη στη Σελήνη μέχρι το 2040 - Αλλά πρώτα πρέπει να φτάσει

Η εταιρεία φιλοδοξεί να δημιουργήσει, μέσα στις επόμενες δεκαετίες, σεληνιακές υποδομές ικανές να υποστηρίξουν 1.000 κατοίκους και να υποδέχονται χιλιάδες επισκέπτες
LIFO NEWSROOM