Πώς ένας 14χρονος ανακάλυψε το ελάττωμα στο λογισμικό του FaceTime

Πώς ένας 14χρονος ανακάλυψε το ελάττωμα στο λογισμικό του FaceTime Facebook Twitter
1

Τη Δευτέρα η Apple παραδέχθηκε την ύπαρξη ενός σφάλματος στο λογισμικό του FaceTime, το οποίο επιτρέπει σε τρίτους χρήστες να κρυφακούσουν κλήσεις. 

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πως βρήκε λύση στο πρόβλημα, όμως οι αντιδράσεις των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα ήταν έντονες. 

Φαίνεται πως κάποιος προειδοποίησε την εταιρία για την ύπαρξη του bug, ήδη από την περασμένη εβδομάδα. 

Στις 20 Ιανουαρίου η χρήστρια @MGT7500, που σύμφωνα με την Wall Street Journal ονομάζεται Μισέλ Τόμπσον, έγραψε στο Twitter:

«Ο έφηβος γιος μου βρήκε ένα μεγάλο ελάττωμα ασφαλείας στο καινούργιο σας λογισμικό iOS. Μπορεί να ακούσει μέσα από το iphone/ ipad σου χωρίς να το έχεις εγκρίνει. Έχω σχετικό βίντεο. Έχω ήδη στείλει την αναφορά για το σφάλμα στο @AppleSupport. Ελπίζω να έχω σύντομα  λεπτομερή απάντηση», έγραφε η ανάρτηση που εκτός από την Apple είχε και tag τον λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, ώστε να προκαλέσει την προσοχή των ΜΜΕ. 

Όταν η είδηση του bug έγινε ευρύτερα γνωστό τη Δευτέρα, ο χρήστης Τζον Μέιερ ανακάλυψε το tweet της Τόμπσον και μοιράστηκε το βίντεο της, το οποίο αποδεικνύει πως όντως το πρόβλημα είχε εντοπιστεί από την περασμένη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο γιος της Τόμπσον, ο 14χρονος Γκραντ, ανακάλυψε το σφάλμα όσο έπαιζε Fortnite και χρησιμοποιούσε το FaceTime με τους φίλους του. 

«Κάναμε αρκετές κλήσεις και καταλάβαμε πως μπορούσαμε ουσιαστικά να "αναγκάσουμε" κόσμο να απαντήσει στις βιντεοκλήσεις χωρίς καν να το γνωρίζει. Όταν επιβεβαιωθήκαμε λοιπόν, το είπα στη μητέρα μου» είπε ο Γκραντ. 

Η Apple αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις προσπάθειες της Τόμπσον να επικοινωνήσει με την εταιρεία. 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το ότι το βρήκανε σε κινητό της Apple δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί σε Android κινητό. Το θέμα είναι ότι όταν αγοράζεις ένα κινητό αξίας 900-1400€, έχεις απαίτηση να είναι και σωστό/ασφαλές/ανθεκτικό. Αν δεν είναι, πας και αγοράζεις ένα με 200€ και κάνεις την δουλειά σου.