Η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι «ζωντάνεψε» χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη - Τρώει πίτσα και ποζάρει στο Κολοσσαίο

Η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι «ζωντάνεψε» χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη - Τρώει πίτσα και ποζάρει στο Κολοσσαίο Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Σάντρο Μποτιτσέλι δεν μπορούσε να φανταστεί τον 15ο αιώνα ότι η πρωταγωνίστρια του έργου του «Η γέννηση της Αφροδίτης» θα έτρωγε πίτσα ή θα φορούσε ρούχα του 21ου αιώνα ποζάροντας μπροστά από το Κολοσσαίο.

Ωστόσο, αυτή είναι η νέα πρωτότυπη εκστρατεία του υπουργείου Τουρισμού της Ιταλίας που μετέτρεψε την Αφροδίτη του Μποτιτσέλι σε ταξιδιώτισσα influencer με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Η καμπάνια, που ονομάζεται «Open to Wonder», παρουσιάζει την Αφροδίτη, ντυμένη με σύγχρονα ρούχα σχεδιαστών, να βγάζει selfies στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, να κάνει ποδήλατο μπροστά από το Κολοσσαίο και να τρώει πίτσα στις όχθες της λίμνης Κόμο.

«Μια Αφροδίτη σε ρόλο σύγχρονης influencer θα πιάσει κάθε διεθνή επισκέπτη από το χέρι για να ανακαλύψει τη χώρα μας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού.

«Καλωσορίζουμε την εμβληματική Αφροδίτη του Μποτιτσέλι, η οποία δανείζει το πρόσωπό της για να διηγηθεί την ομορφιά μας, από τις πιο διάσημες μεγαλουπόλεις μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της Ιταλίας», αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Η καμπάνια, μια συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, θα «τρέξει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και συγκεκριμένα στο Instagram, στον λογαριασμό venereitalia23.

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ