Το Facebook βάζει νέα σήμανση στις σατιρικές αναρτήσεις- Ξεκίνησε δοκιμαστικά από τις ΗΠΑ

Το Facebook βάζει νέα σήμανση στις σατιρικές αναρτήσεις- Ξεκίνησε δοκιμαστικά από τις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

To Facebook προσθέτει νέες ειδικές σημάνσεις σε αναρτήσεις σελίδων που εμφανίζονται στο News Feed των χρηστών, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα μπερδέματα για την προέλευση των δημοσιεύσεων.

«Δημόσιος λειτουργός», «σελίδα θαυμαστών» και «σατιρική σελίδα» είναι τρεις από αυτές τις νέες ειδικές σημάνσεις. Η πλατφόρμα έχει αρχίσει ήδη τη δοκιμαστική δοκιμή τους στις ΗΠΑ και σταδιακά θα τις προσθέτει σε περισσότερες αναρτήσεις «προκειμένου οι άνθρωποι να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα από πού προέρχονται αυτές».

Το Facebook δεν εξήγησε γιατί προσθέτει αυτές τις σημάνσεις, αλλά η διευκρίνιση για τη σάτιρα φαίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πολλοί χρήστες της πλατφόρμας παίρνουν κυριολεκτικά κάποια τέτοια δημοσιεύματα. Σε αυτό το πλαίσιο, τέτοιες αναρτήσεις μπορεί να αποτελέσουν ένα είδος παραπληροφόρησης, ακόμη κι αν οι δημιουργοί τους δεν είχαν τέτοια πρόθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook προσπαθεί να καταστήσει πιο σαφές το περιεχόμενο αναρτήσεων που εμφανίζονται στο News Feed. Τον περασμένο Ιούνιο η πλατφόρμα άρχισε να βάζει ειδική σήμανση σε αναρτήσεις ΜΜΕ που είναι υπό μερικό ή απόλυτο κρατικό έλεγχο.

Οι σημάνσεις αυτές είναι απαραίτητες γιατί, σύμφωνα με το Facebook, τέτοια ΜΜΕ «συνδυάζουν την επιρροή ενός ειδησεογραφικού οργανισμού με τη στρατηγική στήριξη του κράτους και πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν αν οι ειδήσεις που διαβάζουν προέρχονται από Μέσο το οποίο μπορεί να είναι υπό την επιρροή μιας κυβέρνησης».

Με πληροφορίες από Verge

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM