Επιστήμονες θα βάλουν σε Tesla τυπωμένα ηλιακά πάνελ - Θέλουν να ταξιδέψουν για 15.000 χλμ

Επιστήμονες θα βάλουν σε Tesla τυπωμένα ηλιακά πάνελ - Θέλουν να ταξιδέψουν για 15.000 χλμ Facebook Twitter
Φωτ.: CNN.
0

Επιστήμονες από την Αυστραλία θα τοποθετήσουν τυπωμένα ηλιακά πάνελ για να τροφοδοτήσουν με ενέργεια ένα όχημα Tesla με σκοπό να κάνουν ένα ταξίδι 15.100 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. 

Βασικό στόχος του ταξιδιού και γενικότερα του πρότζεκτ είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από την κλιματική αλλαγή.  Η ενέργεια του οχήματος θα προέρχεται από 18 τυπωμένα πλαστικά ηλιακά πάνελ, το καθένα μήκους 18 μέτρων, που θα απλωθούν δίπλα από το όχημα με σκοπό να απορροφούν την ενέργεια που προσφέρει το φως του ήλιου.

Ο Paul Dastoor, εφευρέτης των τυπωμένων ηλιακών πάνελ, είπε ότι η ομάδα του Πανεπιστημίου του Newcastle θα δοκιμάσει όχι μόνο την αντοχή των πάνελ αλλά και την πιθανή απόδοσή τους για άλλες εφαρμογές.

«Αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας ιδανικός τρόπος δοκιμής ώστε να πάρουμε πληροφορίες για το πώς θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την τεχνολογία σε άλλες απομακρυσμένες τοποθεσίες, για παράδειγμα, στο διάστημα», είπε ο Dastoor.

Τα τυπωμένα πάνελ είναι από ελαφρύ πλαστικό PET που μπορεί να κατασκευαστεί με κόστος λιγότερο από 10 δολάρια το τετραγωνικό μέτρο. Κατασκευάστηκαν σε έναν εκτυπωτή του εμπορίου που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για την εκτύπωση ετικετών κρασιού.

Το ταξίδι της ομάδας με το Tesla αναμένεται να κρατήσει 84 ημέρες ενώ κατά τη διάρκεια αυτού, η ομάδα σχεδιάζει να επισκεφθεί περίπου 70 σχολεία για να δώσει στους μαθητές μια γεύση για το τι μπορεί να τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Τech & Science / Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Ελπίδα για νέες θεραπείες για τον καρκίνο του παγκρέατος αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η εξάπλωση της νόσου υποβοηθάται από απενεργοποίηση μορίων σε βασικά γονίδια
LIFO NEWSROOM