Υπόθεση Πενγκ Σουάι: Η ΔΟΕ επικοινώνησε με την τενίστρια - Θα υπάρξει συνάντηση στο Πεκίνο

Υπόθεση Πενγκ Σουάι: Η ΔΟΕ επικοινώνησε με την τενίστρια - Θα υπάρξει συνάντηση στο Πεκίνο Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Οι άνθρωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) μίλησαν με την Κινέζα τενίστρια, Πενγκ Σουάι, την περασμένη εβδομάδα και θα τη συναντήσουν στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου μήνα, όπως ανέφερε σήμερα η ΔΟΕ.

Η κατάσταση της Πενγκ έγινε θέμα ανησυχίας τον Νοέμβριο, όταν η πρώην νούμερο 1 παίκτρια του διπλού γυναικών ισχυρίστηκε ότι ένας πρώην αντιπρόεδρος της Κίνας, ο Ζανγκ Γκάολι, την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά στο παρελθόν. Μετά από αυτή τη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαφανίστηκε για σχεδόν τρεις εβδομάδες. Τον περασμένο μήνα η Πενγκ είπε ότι δεν είχε κατηγορήσει ποτέ κανέναν για σεξουαλική κακοποίηση και πως η ανάρτηση που έκανε είχε παρεξηγηθεί.

«Από την πρώτη κλήση που είχε η ΔΟΕ με την Πενγκ Σουάι στις 21 Νοεμβρίου 2021, η ομάδα της ΔΟΕ κράτησε επαφή μαζί της και είχε μια σειρά από συνομιλίες μαζί της, η τελευταία μόλις την περασμένη εβδομάδα» δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΟΕ.

Ανέφερε ξανά «ότι ανυπομονεί για μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, και την Έμα Τέρχο, την πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ, με την οποία την είχαμε καλέσει στην πρώτη συνομιλία».

Οι άνθρωποι της ΔΟΕ είχαν μιλήσει αρκετές φορές τηλεφωνικά με την αθλήτρια, αλλά οι διεθνείς ανησυχίες για την ασφάλεια και την ευημερία της δεν έχουν αμβλυνθεί.

Η WTA ανέστειλε τα τουρνουά στην Κίνα, λόγω των ανησυχιών της για την ασφάλεια της Πενγκ, προκαλώντας την αντίδραση της χώρας. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα αρχίσουν στις 4 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ