Ξεκινούν οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί, εν μέσω πολέμου- Το doodle της Google

Ξεκινούν οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί, εν μέσω πολέμου- Το doodle της Google Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των Χειμερινών Παραολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος ήδη έχει επισκιάσει τη διοργάνωση

Την τελευταία στιγμή, χθες, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) αποφάσισε να αποκλείσει τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές από τη διοργάνωση. Πρόκειται για συνολικά 83 αθλητές, που βρίσκονταν ήδη στο Πεκίνο. 

Η IPC αναγνώρισε πως οι συγκεκριμένοι αθλητές είναι θύματα των ενεργειών των κυβερνήσεών τους, όμως, έπειτα από τις απειλές άλλων χωρών να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση, δεν μπορούσε παρά να τους αποκλείσει από τους Αγώνες. 

Η Ουκρανία έστειλε στο Πεκίνο 20 αθλητές και 9 συνοδούς, ένα ταξίδι που χαρακτήρισε «θαύμα» ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής επιτροπής της χώρας, Βαλερί Σούσκεβιτς. 

«Μας πήρε ημέρες, έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια που είχαν σχέση με τον πόλεμο», είπε για το ταξίδι της αποστολής. «Πολλά μέλη της ομάδας μας μετά βίας κατάφεραν να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς, αλλά τα καταφέραμε να έρθουμε», συμπλήρωσε. 

Ο Σούσκεβιτς δήλωσε ότι κοιμόταν στο πάτωμα του λεωφορείου της ομάδας τις τελευταίες δύο ημέρες του ταξιδιού τους στην Ευρώπη, προτού επιβιβαστούν στην πτήση για το Πεκίνο. «Θα μπορούσαμε να τα είχαμε παρατήσει και να μην έρθουμε. Βόμβες και πύραυλοι έπεφταν», περιέγραψε. 

Σήμερα θα διεξαχθεί η τελετή έναρξης των Χειμερινών Παραολυμπιακών αγώνων, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει 78 αγωνίσματα έξι αθλημάτων. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαρτίου. Η Google δεν θα μπορούσε παρά να «γιορτάσει» την έναρξη των Αγώνων με ένα doodle. 

Ξεκινούν οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί, εν μέσω πολέμου- Το doodle της Google Facebook Twitter

Πέρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη διοργάνωση επισκιάζει και η πανδημία, καθώς σε ισχύ θα είναι τα αυστηρά μέτρα που εφαρμόστηκαν και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, που διεξήχθησαν τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο. 

Για τους Αγώνες θα υπάρχει ένα κλειστό «σύστημα», που περιλαμβάνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα ξενοδοχεία, ενώ οι μετέχοντες θα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ κορωνοϊού. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ