Απεργία την Πρωτομαγιά

Τσέχος κολύμπησε σε απόσταση 81 μ. κάτω από τον πάγο και πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ

Τσέχος κολύμπησε σε απόσταση 81 μ. κάτω από τον πάγο και πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντέιβιντ Βενκλ, Τσέχος αθλητής ελεύθερης κατάδυσης, πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ κολυμπώντας σε απόσταση 81 μέτρων κάτω από πάγο.

Ο 38χρονος βούτηξε φορώντας μόνο το μαγιό του σε νερό με θερμοκρασία 3 βαθμούς Κελσίου. Κολύμπησε κατά μήκος σχοινιού, ενώ συνοδευόταν από δύτες με εξοπλισμό. Βούτηξε από μία τρύπα που είχαν ανοίξει στον πάγο και βγήκε από άλλη, πανηγυρίζοντας με υψωμένη τη γροθιά του.


«Αυτό αρκεί», ήταν το πρώτο σχόλιό του. «Ήταν πιο γρήγορο από ότι περίμενα, ένιωσα υπέροχα, πρόσθεσε ο Βενκλ, που για να αναγνωριστεί επίσημα το ρεκόρ του έπρεπε να κολυμπήσει κάτω από πάγο πάχους 30 εκατοστών.

Αρχικά είχε προγραμματίσει να προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ σε λίμνη στην Αυστρία. Τελικά όμως η βουτιά έγινε στο Λαχόστ, 100 χλμ. βορειοδυτικά της Πράγας, καθώς εξαιτίας των περιορισμών για τον κορωνοϊό ήταν δύσκολο να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Ο Βενκλ κατέρριψε το ρεκόρ που είχε πετύχει ο Δανός Στιγκ Άβαλ Σεβέρινσεν, όταν τον Οκτώβριο του 2017 κολύμπησε σε απόσταση 76,2 μέτρων κάτω από τον πάγο, στη Γροιλανδία. Για να γίνει και επίσημα κάτοχος του ρεκόρ, αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί από τον διεθνή οργανισμό ελεύθερων καταδύσεων Pure Apnea.

 

Με πληροφορίες από Times

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ