ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τρίτος καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη για το 2018 ο Φουντούλης

Τρίτος καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη για το 2018 ο Φουντούλης Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της Ευρώπης για το 2018 για όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου, όπως ψηφίστηκαν από τις εθνικές ομοσπονδίες και τα μέλη των διαφόρων επιτροπών της, ανακοίνωσε η LEN.

Η ψηφοφορία είχε και ελληνικές παρουσίες, στην υδατοσφαίριση, με τον Γιάννη Φουντούλη να αναδεικνύεται τρίτος με ποσοστό 16,4%, πίσω από τον Σέρβο Φίλιπ Φιλίποβιτς (46,3%) και τον Ισπανό τερματοφύλακα Ντάνι Λόπεθ (17,9%).

Τον Έλληνα διεθνή ακολούθησαν ο Μαυροβούνιος Αλεξάνταρ Ίβοβιτς (13,4%) και ο Κροάτης, και συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Άντρο Μπούσλιε, που έλαβε το 6% των ψήφων.

Στις γυναίκες, η Αλεξάνδρα Ασημάκη συγκέντρωσε το 7,7% των προτιμήσεων και κατέλαβε την πέμπτη θέση. Νικήτρια ήταν η Ολλανδή Σαμπρίνα Φαν ντερ Σλοοτ με 33,8%, με ελάχιστη διαφορά από τη συμπατριώτισσά της Λάουρα Άαρτς (32,3%). Ακολούθησαν η Ρωσίδα Εκατερίνα Προκοφίεβα (12,8%) και η Ισπανίδα Μπεατρίθ Ορτίθ (12,3%).

Καλύτερος Ευρωπαίος κολυμβητής αναδείχθηκε ο νεαρός Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ, ο οποίος ξεπέρασε τον Βρετανό Άνταμ Πίτι (νικητή τις δύο προηγούμενες χρονιές) με 44% έναντι 36%.

H Σάρα Σιέστρεμ από τη Σουηδία συγκέντρωσε το 45,3% των προτιμήσεων και κέρδισε τη «μονομαχία» με την Ουγγαρέζα Κατίνκα Χόζου (28%). Οι δυο τους έχουν μονοπωλήσει τον τίτλο της κορυφαίας την τελευταία εξαετία.

Τα υπόλοιπα βραβεία κέρδισαν: ο Βρετανός Τζακ Λάφερ και η Ολλανδή Σελίν Φαν Ντούιν στις καταδύσεις, η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο και ο Ιταλός Τζόρτζιο Μινισίνι στην καλλιτεχνική κολύμβηση, ο Ούγγρος Κριστόφ Ρασόβσκι και η Ολλανδή Σάρον Φαν Ρούβεντααλ στις καταδύσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ