Τόκιο 2020: Οι Ιάπωνες ζητούν από τις διεθνείς ομοσπονδίες συμμετοχή στο κόστος αναβολής

Τόκιο 2020: Οι Ιάπωνες ζητούν από τις διεθνείς ομοσπονδίες συμμετοχή στο κόστος αναβολής Facebook Twitter
«Αναπόφευκτο το πρόσθετο κόστος» των Ολυμπιακών, ανέφερε ο Γιοσίρο Μόρι - ΕΡΑ
1

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι ενημέρωσε τις διεθνείς ομοσπονδίες πως «η απόφαση για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό της αναβολής των Ολυμπιακών, θα είναι μία μεγάλη πρόκληση», σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται την ιστοσελίδα ολυμπιακών νέων insidethegames.

H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και οι Ιάπωνες διοργανωτές αποφάσισαν να αναβάλλουν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών κατά ένα χρόνο, εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας κορωνοϊού, απόφαση πρωτοφανής για την 124χρονη ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών.

Η Ιαπωνία έχει ήδη επενδύσει 12 δισεκατομμύρια για την προετοιμασία των Ολυμπιακών και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ προειδοποίησε πως το κόστος αυτό θα αυξηθεί περαιτέρω.

«Το επιπλέον κόστος που θα προκύψει από την αναβολή, είναι αναπόφευκτο» τόνισε ο Μόρι σε επιστολή του προς τις 33 διεθνείς ομοσπονδίες αθλημάτων που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Η απόφαση για το ποιος θα επιβαρυνθεί με αυτές τις δαπάνες και πώς θα γίνει θα αποτελέσει μείζονα πρόκληση».

Ο Μόρι, πάντως, επεσήμανε ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το επόμενο έτος θα είναι η απόδειξη πως οι άνθρωποι «θριάμβευσαν στη μάχη με τον κορονοϊό».

Η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020 έχει συστήσει ειδική ομάδα διευθέτησης των ζητημάτων που άπτονται της αναβολής των Ολυμπιακών - όπως την αξιολόγηση πιθανών ημερομηνιών διεξαγωγής και την προστασία των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που «πάγωσαν», αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν επ'αόριστον λόγω της παγκόσμιας κρίσης κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από το Reuters

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια