Τόκιο 2020: Δεν υπάρχει plan B για τους Ολυμπιακούς αγώνες λόγω κοροναϊού

Τόκιο 2020: Δεν υπάρχει plan B για τους Ολυμπιακούς αγώνες λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
Ανησυχία για τους Ολυμπιακούς αγώνες λόγω κοροναϊού (Πηγή φωτό EPA)
0

Η οργανωτική επιτροπή Τόκιο 2020 και η ΔΟΕ δήλωσε ότι δεν υπάρχει «plan B» για τους Ολυμπιακούς αγώνες, λόγω του κοροναϊού.

Ο νέος κοροναϊός έχει κοστίσει πάνω από 1.500 ανθρώπινες ζωές στην Κίνα, όπου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τις 64.000, ενώ το Σάββατο ανακοινώθηκε και ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη. Στην Ιαπωνία έχει αναφερθεί ένας θάνατος από τον νέο κοροναϊό, αλλά υπάρχει ανησυχία ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων που θα φιλοξενηθούν στη χώρα.

«Η συμβουλή που έχουμε λάβει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση εναλλακτικών σχεδίων, ακύρωσης των αγώνων ή διεξαγωγής τους αλλού», δήλωσε ο Τζον Κόατς, επικεφαλής της ομάδας της ΔΟΕ που έκανε διήμερη επίσκεψη επιθεώρησης στο Τόκιο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, για αυτή την επιθεώρηση, τα στελέχη της ΔΟΕ και της οργανωτικής επιτροπής δέχθηκαν 11 ερωτήσεις. Όλες τους αφορούσαν τον νέο κοροναϊό και τη συμμετοχή Κινέζων αθλητών στα 19 test event που απομένει να γίνουν στην Ιαπωνία. Μάλιστα, ρεπόρτερ ρώτησε τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, Γιοσίρο Μόρι, αν θα γίνουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων, εξαιτίας του νέου κοροναϊού.

«Σε αυτό το στάδιο όχι. Δεν σκεφτόμαστε την όποια τέτοια πιθανότητα», ήταν η απάντηση του Μόρι. Από την άλλη, δημοσιογράφος ρώτησε τον Κόατς αν είναι 100% σίγουρος ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο θα πραγματοποιηθούν όπως έχει προγραμματιστεί και θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου. «Ναι», απάντησε ο αξιωματούχος της ΔΟΕ.

Σε ότι αφορά τους Κινέζους αθλητές, ο ίδιος εξέφρασε αισιοδοξία για τη συμμετοχή τους στο Τόκιο. Η κινεζική ομάδα θα αποτελείται πιθανότατα από περίπου 600 αθλητές και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αποστολές σε Ολυμπιακούς αγώνες. «Οι Κινέζοι αθλητές βρίσκονται κατά κύριο λόγο εκτός Κίνας», δήλωσε, αλλά δεν μίλησε με συγκεκριμένους αριθμούς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ξεκαθαρίσει ότι δίνει μόνο τεχνικές συμβουλές για τους Ολυμπιακούς αγώνες και πως μόνο οι διοργανωτές και οι ΔΟΕ παίρνουν τις σχετικές αποφάσεις.

Με πληροφορίες από το AP

 

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ