Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 1.500 οι νεκροί- Το Πεκίνο διέταξε καραντίνα 14 ημερών για όσους επιστρέφουν

Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 1.500 οι νεκροί- Το Πεκίνο διέταξε καραντίνα 14 ημερών για όσους επιστρέφουν Facebook Twitter
Το Πεκίνο διέταξε να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν (Πηγή φωτο EPA)
0

Το Πεκίνο διέταξε να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες όσοι επιστρέφουν στην πόλη, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού, την ώρα που οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.500.

Ο νέος κοροναϊός COVID-19 κόστισε τη ζωή σε άλλους 143 ανθρώπους την Παρασκευή, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών σε 1.523. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 2.641 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στην Κίνα σε 66.492.

Στο Πεκίνο, όπου ζουν 20 εκατομμύρια άνθρωποι, δόθηκε εντολή όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό να μένουν στο σπίτι τους, ή να πάνε σε ομάδα παρακολούθησης, για 14 ημέρες μετά την επιστροφή τους. Όσοι δεν υπακούσουν σε αυτή την κυβερνητική εντολή θα τιμωρούνται. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα γίνει αυτό, ούτε αν οι περιορισμοί αφορούν μόνο όσους δεν είναι κάτοικοι και φτάνουν στο Πεκίνο, ή τους ξένους.

Επαναπατρισμός από το Diamond Princess 

Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχεδιάζει την κατεπείγουσα απομάκρυνση και τον επαναπατρισμό κάποιων Αμερικανών που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, σύμφωνα με την Wall Street Journal. 

Το κρουαζιερόπλοιο είναι σε καραντίνα, στα νερά της Ιαπωνίας λίγο έξω από το λιμάνι της Γιοκοχάμα και έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα κοροναϊού εκτός ηπειρωτικής Κίνας. Περίπου 380 άνθρωποι θα μπουν στις πτήσεις για τον επαναπατρισμό Αμερικανών από την Ιαπωνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Το κρουαζιερόπλοιο είναι σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου. Σε αυτό επιβαίνουν 3.700 άνθρωποι- επιβάτες και πλήρωμα- και οι 218 έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία. 


Πιθανή μείωση του αμερικανικού ΑΕΠ λόγω κοροναϊού

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα αναγνώρισε για πρώτη φορά τις συνέπειες του νέου κοροναϊού στο αμερικανικό ΑΕΠ. «Θεωρούμε ότι ίσως το πρώτο τρίμηνο χάσουμε δύο έως τρία δέκατα της μονάδας του ΑΠΕ», δήλωσε ο Λάρι Κάντλοοου στο Fox.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP, Sputnik

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM