Τενίστες θετικοί σε κορωνοϊό μετά το τουρνουά του Νόβακ Τζόκοβιτς

Τενίστες θετικοί σε κορωνοϊό μετά το τουρνουά του Νόβακ Τζόκοβιτς Facebook Twitter
EPA
0

Δύο τενίστες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, έπειτα από τη συμμετοχή τους στο τουρνουά του Νόβακ Τζόκοβιτς, Adria Tour, για το οποίο υπήρξαν σχόλια για τη μη τήρηση των αποστάσεων.

Αρχικά, ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Μέσω των social media, ο Βούλγαρος τενίστας- Νο19 στην παγκόσμια κατάταξη- κάλεσε όλους όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του τις προηγούμενες ημέρες να υποβληθούν σε τεστ και να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη για το όποιο κακό προκάλεσε.


Ο Ντιμιτρόφ έκανε την ανακοίνωση την Κυριακή και αμέσως ακυρώθηκε ο τελικός του τουρνουά, που επρόκειτο να γίνει στο Ζάνταρ της Κροατίας, ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ο Μπόρνα Κόριτς, ενώ σύμφωνα με την Sportski Zurnal, μολύνθηκε από τον ιό και ο γυμναστής του Τζόκοβιτς, Μάρκο Πανίτσι.

Ο Κόριτς- Νο 33 στην παγκόσμια κατάταξη- είχε παίξει κόντρα στον Ντιμιτρόφ στο τουρνουά και είχε νικήσει τον Βούλγαρο. Ο Κροάτης τενίστας έκανε σχεδόν την ίδια ανάρτηση με τον Ντιμιτρόφ, καλώντας και εκείνος όσους είχαν έρθει σε επαφή μαζί του να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό.


To Andria Tour, μέσω Instagram, ανέφερε έπειτα από την είδηση για το θετικό δείγμα του Ντιμιτρόφ ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σημειώνοντας ότι κανένας από αυτούς που είχαν έρθει σε επαφή με τον Βούλγαρο δεν εμφανίζει συμπτώματα, οι διοργανωτές ανέφεραν ότι σε συνεργασία με τις κροατικές αρχές θα υποβληθούν όλοι σε τεστ. Επίσης, κάλεσαν όλους όσοι είχαν έρθει σε επαφή με τον τενίστα για πάνω από 10 λεπτά να αυτοαπομονωθούν για 14 ημέρες και να επικοινωνήσουν με έναν γιατρό.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς- που είχε επικρίνει πρόσφατα τους κανόνες με τους οποίους σχεδιάζεται να γίνει το US Open λόγω κορωνοϊού- διοργάνωσε αυτό Andria Tour σε Βοσνία, Κροατία και Σερβία. Όμως, υπήρξαν πολλές επικρίσεις για το γεγονός ότι στο Βελιγράδι οι κερκίδες ήταν κατάμεστες, οι τενίστες αγκαλιάζονταν και πόζαραν για φωτογραφίες ο ένας δίπλα στον άλλον.

Οι αθλητές μετείχαν σε πολλές εκδηλώσεις και εκτός των κορτ, παρουσία φιλάθλων. Επιπλέον, κυκλοφόρησαν στα social media εικόνες των Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Ντομινίκ Τιέμ και άλλων αθλητών να χορεύουν όλοι μαζί. Επιχειρώντας να απαντήσει στις επικρίσεις- πριν από την ανακοίνωση των θετικών δειγμάτων- ο Τζόκοβιτς είχε δηλώσει ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Σερβία είναι διαφορετική από ότι σε άλλες χώρες.

«Είναι δύσκολο να εξηγήσεις στους ανθρώπους ότι η κατάσταση πραγματικά είναι διαφορετική στις ΗΠΑ και τη Βρετανία από ότι στη Σερβία ή τις γύρω χώρες. Προφανώς από την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης ακολουθούμε τους κανόνες και τα μέτρα που έχουν δοθεί οι κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές», είχε δηλώσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις.

Ο Νικ Κύργιος ήταν από αυτούς που επέκριναν τη διεξαγωγή του τουρνουά εν μέσω κορωνοϊού. «Ηλίθια απόφαση να προχωρήσετε με το (τουρνουά) επίδειξης. Ταχεία ανάρρωση, αλλά αυτά συμβαίνουν όταν αγνοείς τα πρωτόκολλα. Δεν είναι αστείο», έγραψε στο Τwitter, απευθυνόμενος στον Μπόρνα Κόριτς. 

 Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM