Απεργία την Πρωτομαγιά

Κουόμο: Το US Open θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου, χωρίς θεατές -Τενίστες αντιδρούν

Κουόμο: Το US Open θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου, χωρίς θεατές -Τενίστες αντιδρούν Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, επιβεβαίωσε ότι το US Open θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, από τις 31 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Η ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει αυτές οι ημερομηνίες, αλλά υπήρχε αβεβαιότητα για το αν πράγματι θα διεξαγόταν το Γκραν Σλαμ, εξαιτίας του κορωνοϊού. Όμως, ο Κουόμο έδωσε το «πράσινο φως» την Τρίτη.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνήτης της Ν. Υόρκης επιβεβαίωσε ότι το US Open θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου-13 Σεπτεμβρίου, χωρίς παρουσία φιλάθλων. Παράλληλα σημείωσε ότι οι διοργανωτές «θα λάβουν έκτακτα προληπτικά μέτρα για να προστατεύσουν αθλητές και προσωπικό» συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών ελέγχων, τον επιπλέον καθαρισμό και περισσότερο διαθέσιμο χώρο στα αποδυτήρια.


Όμως, αρκετοί τενίστες δεν κρύβουν την ανησυχία τους, όπως το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στις γυναίκες, η Άσλεϊ Μπάρτι. «Έχω κι εγώ ανησυχίες. Καταλαβαίνω ότι τα τουρνουά θέλουν να διεξαχθούν, αλλά το να είμαστε όλοι ασφαλείς πρέπει να είναι προτεραιότητα», είπε στο Associated Press.

Πιο καυστικός ήταν ο Νικ Κύργιος, που χαρακτήρισε εγωιστικό το σχέδιο διεξαγωγής του US Open, με όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, κάνοντας αναφορά τόσο στον κορωνοϊό, όσο και στις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού. «Κατά την άποψή μου, πρέπει μαζί να ξεπεράσουμε αυτές τις προκλήσεις προτού επιστρέψει το τένις», υπογράμμισε σε ανάρτησή του.

Ήδη ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει δηλώσει ότι σκέφτεται να μην δώσει το παρών στο φετινό US Open. Σε συνέντευξη στη σερβική τηλεόραση πριν από λίγες ημέρες, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης είπε ότι- με τα έως τώρα δεδομένα «πιθανότατα η σεζόν για εμένα θα συνεχιστεί στο χώμα, στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι και άλλοι παίκτες θα πάρουν την ίδια απόφαση. «Οι περισσότεροι με τους οποίους έχω μιλήσει ήταν αρκετά αρνητικοί σχετικά με το αν θέλουν να πάνε (στη Ν. Υόρκη)». Σε άλλες δηλώσεις του, νωρίτερα, ο Τζόκοβιτς είχε χαρακτηρίσει ακραίες και αδύνατο να εφαρμοστούν τις προτάσεις για τη διεξαγωγή του US Open.

Με πληροφορίες από Eurosport

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ