Στο εδώλιο ο Μπενζαμέν Μεντί για οκτώ βιασμούς: «Είναι αρπακτικό, θεωρεί τις γυναίκες αντικείμενα του σεξ»

Στο εδώλιο ο Μπενζαμέν Μεντί για οκτώ βιασμούς: «Είναι αρπακτικό, θεωρεί τις γυναίκες αντικείμενα του σεξ» Facebook Twitter
O Μπενζαμέν Μεντί φτάνει στο δικαστήριο - Φωτ.: EPA/PAUL CURRIE
0

Στο εδώλιο ο ποδοσφαιριστής της Premier League, Μπενζαμέν Μεντί, ο οποίος κατηγορείται για οκτώ βιασμούς, μία απόπειρα βιασμού και μία σεξουαλική επίθεση. Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, ο παίκτης κακοποιούσε γυναίκες στην «απομονωμένη» έπαυλή του στο Τσέσαϊρ και τις θεωρούσε «αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιήσει για σεξ και να τα πετάξει στην άκρη». 

Ο 28χρονος παίκτης της Μάντσετσερ Σίτι, σε μία περίπτωση πήρε το τηλέφωνο ενός φερόμενου ως θύματός του και άρχισε να βλέπει προσωπικές φωτογραφίες της. Όταν επιχείρησε να πάρει πίσω το κινητό της, τής είπε: «Θα σου δώσω πίσω το κινητό σου, εάν βγάλεις τα ρούχα σου». 

Εκείνη έμεινε με τα εσώρουχα και πήγε να πιάσει το κινητό, όταν ο Μεντί πήγε από πίσω της και τη βίασε τρεις φορές, παρά τις διαμαρτυρίες της, αναφέρθηκε στη δίκη. Σε μία άλλη περίπτωση, και πάλι στην οικία του, μία γυναίκα αναγκάστηκε να αντισταθεί σθεναρά ώστε να μην την κακοποιήσει. Μία άλλη γυναίκα ήταν 17 όταν δέχθηκε επίθεση.

μεντί Facebook Twitter
Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Λούις Σάχα Ματουρί - Φωτ.: EPA/PAUL CURRIE

Μαζί με τον Μεντί κατηγορείται και ο Λούις Σάχα Ματουρί, ο οποίος φαίνεται να ήταν το άτομο «που έβρισκε τις νεαρές γυναίκες» για εκείνον. Τον 40χρονο βαρύνουν οκτώ κατηγορίες βιασμών και τέσσερις για σεξουαλική επίθεση. Και οι δύο αρνούνται το κατηγορητήριο. 

Γυναίκα η οποία έμεινε ένα βράδυ στο σπίτι του 28χρονου, μετά από πάρτι, φαίνεται ότι ξύπνησε και τον βρήκε να τη βιάζει. Τα εσώρουχά της εξετάστηκαν και εντοπίστηκε  DNA του Μεντί και του Ματουρί, παρότι η ίδια δεν θυμάται να έχει καμία επαφή με τον 40χρονο. 

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Τίμοθι Κρέι δήλωσε στο δικαστήριο του Τσέστερ ότι και οι δύο κατηγορούμενοι πίστευαν ότι «τα συναισθήματα των θυμάτων τους δεν είχαν καμία σημασία». 

«Για εκείνους, οι γυναίκες ήταν αναλώσιμες, αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για σεξ, τα πετούσαν σε μία μεριά» σημείωσε και ενημέρωσε το δικαστήριο πως θα ακουστούν οι μαρτυρίες 13 γυναικών που καταγγέλλουν τους κατηγορούμενους. 

Η πλειονότητα των φερόμενων εγκλημάτων τελέστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Αυγούστου 2021 στο Τσέσαϊρ. Η τοποθεσία και ο σχεδιασμός της έπαυλης του Μεντί, τον βοηθούσε ώστε να εγκλωβίζει τα θύματά του. 

«Ήταν απομονωμένα. Εάν βρισκόσουν εκεί πρώτη φορά, με τις μεγάλες πύλες να κλείσουν πίσω σου, ίσως ένιωθες ευάλωτος» είπε ο Κρέι. 

Μερικές από τις γυναίκες που έφτασαν στο επιβλητικό σπίτι του 28χρονου έπρεπε να αφήσουν τα κινητά τους, ενημέρωσε ο ίδιος. Άλλες τις μεθούσαν, άλλες τις έβαζαν σε δωμάτια που ήταν κλειδωμένα. «Υπάρχουν αποδείξεις πως οι κατηγορούμενοι ήθελαν τι γυναίκες μεθυσμένες» συνέχισε ο δικηγόρος. 

Δύο από τα φερόμενα θύματα φαίνεται ότι είχαν κρατηθεί σε ένα γραφείο, πριν τις βιάσεις ο Μεντί. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε και βίντεο από τις πόρτες των δωματίων του οικήματος και σημειώθηκε πως οι κλειδαριές τα μετέτρεπαν σε «δωμάτια πανικού» σε περίπτωση που γινόταν ληστεία στο σπίτι. 

Οι ένορκοι είδαν αναλυτικά το παράξενο σύστημα ασφαλείας που είχαν οι πόρτες του σπιτιού. Κάθε μία είχε δύο χερούλια και μπορούσε να ανοίξει μόνο εάν τα χερούλια αυτά γυρνούσαν την ίδια στιγμή. Κάτι που σημαίνει πως όποιος ήταν μέσα, ήταν εγκλωβισμένος. 

Επιπροσθέτως, «η διαφορά ηλικιών και περιουσιακής κατάστασης μεταξύ των κατηγορούμενων και των γυναικών» τις έκανε ευάλωτες, προσέθεσε ο Κρέι. 

«Η γενική στάση τους ήταν πως κάθε γυναίκα, μόλις κλείσει η πόρτα πίσω της, ήταν διαθέσιμη για σεξ». 

Ο Μεντί και ο Ματουρί είναι «αρπακτικά που ήταν προετοιμασμένα να διαπράξουν σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα« και «δεν δεχόταν το όχι ως απάντηση» σημειώθηκε από την πολιτική αγωγή. 

Με πληροφορίες από Independent

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM