Στην ΑΕΚ ο Λούκα Γιόβιτς: Υπέγραψε διετές συμβόλαιο

Στην ΑΕΚ ο Λούκα Γιόβιτς: Υπέγραψε διετές συμβόλαιο Facebook Twitter
0

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 4 Αυγούστου η σπουδαία μεταγραφή του Λούκα Γιόβιτς στην ΑΕΚ, με τον 28χρονο Σέρβο επιθετικό να περνά με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και να υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κιτρινόμαυρους».

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναμένεται την Τρίτη 5 Αυγούστου, ενώ ο παίκτης θα τεθεί αμέσως στη διάθεση του Μάρκο Νίκολιτς και θα δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα για τις αναμετρήσεις με τον Άρη Λεμεσού στον Γ’ προκριματικό του Conference League.

Οι ετήσιες απολαβές του Γιόβιτς ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει προβλεφθεί και γενναίο πριμ υπογραφής, στο πλαίσιο ενός deal που «κλείδωσε» έπειτα από ταξίδι του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, Χαβιέρ Ριμπάλτα, και του CEO της ομάδας, Μηνά Λυσάνδρου, στο Βελιγράδι.

Από τη Φρανκφούρτη στη Μαδρίτη και από εκεί στο ΟΑΚΑ

Ο Λούκα Γιόβιτς γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1997 στη Μπιέλοβινε της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και ξεκίνησε την καριέρα του στον Ερυθρό Αστέρα. Μετά από θητεία στην Μπενφίκα, εκτοξεύθηκε αγωνιζόμενος στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όπου σκόραρε 27 γκολ σε 48 συμμετοχές τη σεζόν 2018–2019.

Ακολούθησε η ηχηρή μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ, όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί στους «μερένγκες», με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί κατά διαστήματα δανεικός σε Άιντραχτ και Φιορεντίνα. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Μίλαν, καταγράφοντας 25 εμφανίσεις και 5 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Είναι διεθνής με την Εθνική Σερβίας, έχοντας συμμετάσχει και στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Αθλητισμός / Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Η FIFA ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2029, εξετάζει τη διεύρυνση των ομάδων και νέα μορφή προκριματικών αγώνων, ενισχύοντας το ενδιαφέρον πριν το τουρνουά
LIFO NEWSROOM
Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Αθλητισμός / Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Ανεβάζοντας κατά κόρυφα την απόδοσή της στην επίθεση και παίζοντας πιεστική άμυνα, η Ελλάδα γυρίζει από το -10 του πρώτους μέρους (40-30) για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιταλία, την οποία θα συναντήσει ξανά στην πρεμιέρα του EuroBasket
LIFO NEWSROOM
Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Αθλητισμός / Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη θα υποδεχθεί τη Λετονία, η οποία κατέκτησε την 5η θέση πριν από δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες
LIFO NEWSROOM