Σκιέρ διέφυγε από τη Λευκορωσία, μετά την απαγόρευση να αγωνίζεται λόγω «πολιτικών απόψεων»

Σκιέρ διέφυγε από τη Λευκορωσία, μετά την απαγόρευση να αγωνίζεται λόγω «πολιτικών απόψεων» Facebook Twitter
Η Ντάρια Ντολίντοβις (δεξιά) με τον πατέρα και την αδελφή της (Πηγή φωτό Instagram)
0

Σκιέρ από τη Λευκορωσία διέφυγε από τη χώρα μαζί με την οικογένειά της, λόγω φόβων για αντίποινα από τις αρχές, μετά την απαγόρευση να συμμετέχει σε αγώνες λόγω των πολιτικών απόψεων της οικογένειάς της, σύμφωνα με την ίδια και τον πατέρα της. 

Η Ντάρβα Ντολίντοβιτς και η οικογένειά της πλέον βρίσκονται στην Πολωνία. Εκεί, η 17χρονη αθλήτρια ελπίζει να συνεχίσει να την προπονεί ο πατέρας της, Σεργκέι, ο οποίος έχει μετάσχει εφτά φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες. 

Το Reuters αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα ότι στη 17χρονη απαγορεύτηκε να αγωνίζεται. Η ίδια και ο πατέρας της πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος είχε μετάσχει σε διαδηλώσεις κατά του Αλεξάντερ Λουκασένκο, μετά την επανεκλογή του προέδρου της Λευκορωσίας το 2020. 

«H Ντάρια στερήθηκε του δικαιώματος να μετέχει σε αγώνες. Δεν βλέπω τη δυνατότητα να συνεχίσει την καριέρα της στη Λευκορωσία», δήλωσε στο Reuters ο Σεργκέι Ντολίντοβιτς. 

«Θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε ότι διοργανώνουμε διαμαρτυρία, ότι φωνάζουμε συνθήματα και μετά απλά να μας στείλουν στη φυλακή. Πριν από τρεις μήνες δεν θα μπορούσα να φανταστώ- ούτε καν σε εφιάλτη- ότι θα κατέληγα να εγκαταλείψω τη χώρα μου», συμπλήρωσε. 

Η Ντάρια, μία από τις πιο υποσχόμενες νεαρές σκιέρ στη χώρα της, αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα ότι η ομοσπονδία σκι της Λευκορωσίας απενεργοποίησε τον κωδικό FIS της. Πρόκειται για έναν κωδικό που απαιτείται να έχει κάθε αθλητής, προκειμένου να συμμετέχει σε διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκι (FIS). 

Η FIS ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες από τη Λευκορωσία, για την απενεργοποίηση του κωδικού της Ντάρια Ντολίντοβιτς, αλλά ακόμη δεν έχει πάρει απάντηση. 

«Είχα σχεδιάσει να τελειώσω το σχολείο φέτος στη Λευκορωσία, αλλά οι γονείς μου είπαν ότι μετακομίζουμε. Είναι το καλύτερο και για τον πατέρα μου. Σαφώς είμαι αναστατωμένη. Θα ήταν πιο απλό να μείνουμε μερικούς μήνες και να τελειώσω το σχολείο. Εδώ δεν ξέρω πώς θα το κάνω», δήλωσε η 17χρονη, που θέλει να συνεχίσει να προπονείται και ελπίζει ότι θα παραμείνει ζωντανό το όνειρο της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς αγώνες. 

Αρκετοί κορυφαίοι Λευκορώσοι αθλητές έχουν φυλακιστεί ή αποβληθεί από τις εθνικές ομάδες, επειδή εξέφρασαν απόψεις της αντιπολίτευσης και μετείχαν σε διαμαρτυρίες μετά την επανεκλογή του Λουκασένκο. 

Πέρυσι, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο η προσπάθεια της ομάδας της Λευκορωσίας να στείλει πίσω, παρά τη θέλησή της, την σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια είχε προκαλέσει διεθνή καταδίκη

Άλλη μία σκιέρ της Λευκορωσίας, η Σβιατλάνα Αντρίγιουκ, είδε να ακυρώνεται ο κωδικός FIS της, απόφαση που δεν της επέτρεψε να μετάσχει σε διοργάνωση στην οποία θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου. 

Τον προηγούμενο μήνα, η αθλήτρια δήλωσε στο Reuters ότι την κατηγόρησαν πως είναι υποστηρίκτρια της αντιπολίτευσης, ενώ η ίδια δηλώνει ότι έχει ουδέτερες πολιτικές απόψεις.  

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM