Ρεάλ Μαδρίτης: Δικάζεται ο Καρίμ Μπενζεμά για το sex tape του Βαλμπουενά

Σε εξέλιξη η δίκη του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά - Για την υπόθεση του sex tape με τον Βαλμπουενά Facebook Twitter
Ματιέ Βαλμπουενά και Καριμ Μπενζεμά /AP
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του Γάλλου ποδοσφαιριστή Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε φερόμενη απόπειρα εκβιασμού πρώην συμπαίκτη του με ταινία σεξουαλικού περιεχομένου

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης κατηγορείται για «συνενοχή» σε φερόμενη υπόθεση εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουένα, ο οποίος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα να δώσω τα χρήματα που ζητούσαν για να μην βγει αυτό το βίντεο», εξήγησε στην κατάθεσή του ο Ματιέ Βαλμπουενά. «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Ήξερα ότι αν βγει αυτό το video στη δημοσιότητα θα ήταν δύσκολα μετά τα πράγματα με την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Ένιωσα ότι κινδυνεύω και το ένστικτό μου με οδήγησε να υποβάλω καταγγελία» πρόσθεσε σύμφωνα με το BFMTV.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο Μπενζεμά ενθάρρυνε τον 37χρονο μέσο να πληρώσει τους εκβιαστές.

Και οι δύο παίκτες έχασαν τη θέση τους στην εθνική ομάδα της Γαλλίας μετά το σκάνδαλο το 2015 με τον προπονητή να ισχυρίζεται τότε ότι ο Βαλμπουένα δεν ήταν σε συναισθηματική κατάσταση για να παίξει.

Ο 33χρονος Μπενζεμά ανακλήθηκε φέτος μόνο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η τριήμερη δίκη θα επικεντρωθεί στον ρόλο του Μπενζεμά σε μια υποτιθέμενη συνωμοσία τεσσάρων άλλων ανδρών για να εκβιάσουν τον Βαλμπουένα και να του αποσπάσουν χρήματα.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο μέσος του Ολυμπιακού έδωσε το κινητό του τηλέφωνο στον Άξελ Άνγκοτ, έναν άνθρωπο που συνδέεται με ποδοσφαιρικούς κύκλους στη Γαλλία και του ζήτησε να μεταφέρει το περιεχόμενό του σε νέο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Άνγκοτ ανακάλυψε σεξουαλικό βίντεο στο τηλέφωνο που αφορούσε το Βαλμπουένα. Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Ανγκότ και ένας φίλος του, ο Μουσταφά Ζουάουι, κατέληξαν σε ένα σχέδιο για να προσεγγίσουν τον Βαλμπουένα και να τον απειλήσουν ότι θα δημοσιοποιήσουν το βίντεο αν δεν τους πληρώσει.

Οι εισαγγελείς αναμένεται να πουν στο δικαστήριο ότι κάποιος τηλεφώνησε στον Βαλμπουένα τον Ιούνιο του 2015, ενώ βρισκόταν στο προπονητικό κέντρο της γαλλικής ομάδας στο Clairefontaine, δυτικά του Παρισιού, και είπε ότι ήθελε να «συνεννοηθεί» για το sex tape. 

Ο Βαλμπουένα, ο οποίος είπε ότι δέχτηκε αρκετές κλήσεις, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Οι Ανγκότ και Ζουάουι φέρονται να ζήτησαν τη βοήθεια ενός από τους φίλους του Μπενζεμά, του Καρίμ Ζενάτι.

Αυτός κατηγορείται ότι με τη βοήθεια του Μπενζεμά ως «μεσάζοντα» επικοινώνησε με τον Βαλμπουενά, για να τον εκβιάσει. 

Στις 6 Οκτωβρίου 2015, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των κλήσεων, ο Μπενζεμά φέρεται να επισκέφτηκε τον Βαλμπουενά και του είπε ότι θα μπορούσε να τον βοηθήσει να «διαχειριστεί» την πιθανή δημοσίευση του βίντεο.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Μπενζεμά στρατολογήθηκε από τους φερόμενους εκβιαστές για να πείσει τον συμπαίκτη του να πληρώσει.

Ο Μπενζεμά είπε ότι ενήργησε ως ενδιάμεσος για να βοηθήσει τον φίλο του από μια δύσκολη κατάσταση προειδοποιώντας τον: «Να είναι προσεκτικός. Πρόκειται για πολύ, πολύ σκληρούς εγκληματίες».

Στη συνέχεια, ο Μπενζεμά φέρεται να τηλεφώνησε στον Ζενάτι και του είπε ότι «Δεν μας παίρνει στα σοβαρά». Η συζήτηση καταγράφηκε από την αστυνομία.

Ο Βαλμπουένα ανέφερε ότι η αίσθηση που του άφησε η συζήτηση ήταν ότι τον κοροϊδεύει ένας ανόητο.

Από την πλευρά του ο Μπενζεμά, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού, αρνείται τις κατηγορίες. Ο δικηγόρος του χαρακτήρισε την υπόθεση εναντίον του ποδοσφαιριστή «παράλογη».

Ο παίκτης υποστήριξε ότι μυστικός αστυνομικός χρησιμοποίησε ανέντιμες μεθόδους για να τον προσελκύσει στην υπόθεση.

Οι τέσσερις συγκατηγορούμενοι του, Άνγκοτ, Ζουαουί, Ζενάτι και Γιουνές Χουάς, δικάζονται με την κατηγορία της απόπειρας εκβιασμού. Ο Άνγκοτ κατηγορείται επίσης για παράβαση συμβολαίου.

Ο Μπενζεμά, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών και πρόστιμο 75.000 ευρώ αν κριθεί ένοχος. Ο δικηγόρος του Βαλμπουένα δήλωσε στο δικαστήριο ότι «λυπάται» για την απουσία του παίκτη, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να μην παίρνει στα σοβαρά τη δίκη.

Νωρίτερα φέτος, ο Βαλμπουενά δήλωσε στο ραδιόφωνο RMC ότι πιστεύει ότι η υπόθεση αυτή είχε οδηγήσει στο τέλος της διεθνούς του καριέρας.

«Θα προτιμούσα να μείνω εκτός της γαλλικής ομάδας για αθλητικούς λόγους. Είναι αλήθεια ότι αυτό προφανώς με επηρέασε πολύ. Όταν είσαι πάντα καλός παίκτης και φοράς με υπερηφάνεια τη γαλλική φανέλα, είναι πάντα δύσκολο να το αποδεχτείς. Το δέχτηκα και συνέχισα. Αλλά είναι μια πληγή που δύσκολα ξεπερνιέται ».

Με πληροφορίες του Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM