Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Μπέος για την απόπειρα εκβιασμού διαιτητή

Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Μπέος για την απόπειρα εκβιασμού διαιτητή Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
3

Ένοχος για την απόπειρα εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα κρίθηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος από το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και με αναστολή στην έφεση. 

 

Οι καταγγελίες είχαν γίνει από τον ίδιο τον διαιτητή, ο οποίος το 2011 είχε καταθέσει πως δέχθηκε απειλές από τον κατηγορούμενο. Ο διαιτητής κατέθεσε σήμερα στη δίκη, αλλά υποστήριξε πως δεν θυμάται τι ακριβώς είχε συμβεί την επίμαχη περίοδο, μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Απολογούμενος, ο κ. Μπέος αρνήθηκε την κατηγορία, αποδίδοντας την όλη υπόθεση σε «κασέτες (σσ καταγραφής συνομιλιών) για τις οποίες ουδείς γνωρίζει πως βρέθηκαν» ενώ τόνισε πως αυτό το υλικό έχει υποστεί συρραφή.

Πρόταση ενοχής του δημάρχου Βόλου υπέβαλε στο δικαστήριο και η εισαγγελέας έδρας, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει οι δικαστές να επηρεαστούν από τη σημερινή κατάθεση του κ. Δαλούκα γιατί «ακόμα και αν το θύμα σήμερα λέει πως δεν θυμάται, δεν παίζει ρόλο, καθώς η προανακριτική του κατάθεση ήταν πιο κοντά στα γεγονότα».

Εκνευρισμένος από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ο κ. Μπέος ρώτησε την έδρα: «Μία ερώτηση να κάνω. Αν οι μάρτυρες ήταν εναντίον μου τι θα έπαιρνα, ισόβια;»

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM