ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σάντιο Μανέ: Δωρεά 700.000 δολ. από τον σταρ της Λίβερπουλ - Για την οικοδόμηση νοσοκομείου στην πατρίδα του

Σάντιο Μανέ: Δωρεά 700.000 δολ. από τον σταρ της Λίβερπουλ - Για την οικοδόμηση νοσοκομείου στην πατρίδα του Facebook Twitter
Ο Σάντιο Μανέ και ο πρόεδρος της Σενεγάλης κατά τη συνάντησή τους - Πηγή φωτογραφίας: Προεδρία Σενεγάλης/Twitter
0

Ο σταρ της Λίπερπουλ Σάντιο Μανέ έκανε δωρεά 693.000 δολαρίων που θα συμβάλουν στην κατασκευή νοσοκομείου στη γενέτειρά του, Μπάμπαλι στη Σενεγάλη


Το χωριό, περίπου 400 χιλιόμετρα έξω από τη πρωτεύουσα Ντακάρ, δεν διέθετε νοσοκομείο. Ο Μανέ συναντήθηκε με τον Σενεγαλέζο πρόεδρο, Μάκι Σάλ νωρίτερα εντός Ιουνίου για να συζητήσουν για το πρότζεκτ - που θα περιλαμβάνει μαιευτική περίθαλψη και οδοντιατρικές εγκαταστάσεις, μεταξύ άλλων. 
 

«Ο επιθετικός της Λίβερπουλ παρουσίασε στον αρχηγό του κράτους ένα φιλόδοξο σχέδιο οικοδόμησης νοσοκομείου στην Μπάμπαλι και βασίζεται στη στήριξη του κράτους για ιατρικό προσωπικό» έγραφε το μήνυμα του επίσημου λογαριασμού της προεδρίας, προ ημερών. 


Ο ίδιος ανέφερε στη δική του ανάρτηση πως ήταν τιμή να τον υποδέχεται ο ηγέτης της χώρας και ωραία που συζήτησαν «για ποδόσφαιρο, αλλά και τα κοινωνικά μας πρότζεκτ». 

Το 2018, ο Μανέ έδωσε 300 φανέλες της Λίβερπουλ στο χωριό του ώστε οι κάτοικοι να τις φορούν κατά τη διάρκεια του τελικού του Champions League. 


Την επόμενη χρονιά, ο 29χρονος Σενεγαλέζος είχε δωρίσει περί τα 350.000 δολάρια για την οικοδόμηση σχολείου στο Μπάμπαλι. 

Με πληροφορίες από CNN
 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ