«Σ’ αγαπάμε»: Αθλητές, καλλιτέχνες και εκατομμύρια θαυμαστές αποχαιρετούν τον Κόμπι Μπράιαντ

«Σ’ αγαπάμε»: Αθλητές, καλλιτέχνες και εκατομμύρια θαυμαστές αποχαιρετούν τον Κόμπι Μπράιαντ Facebook Twitter
0

Διάσημοι αθλητές, καλλιτέχνες και εκατομμύρια φανς του Κόμπι Μπράιαντ θρηνούν τον θάνατο του παγκόσμιου σταρ του μπάσκετ, που σκοτώθηκε χθες μαζί με την κόρη του και άλλους επτά ανθρώπους σε συντριβή ελικοπτέρου.

Ο Κόμπι Μπράιαντ έχασε τη ζωή του στα 41 του χρόνια, μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλους επτά ανθρώπους, όταν από άγνωστη αιτία και ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν.

Πολλά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν αμέσως την κανονική ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν απευθείας νέα και αντιδράσεις για το δυστύχημα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ανάμεσα στους πρώτους ανθρώπους που εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Μπράιαντ. Για «φρικτή είδηση» έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος, με τον προκάτοχό του να σχολιάζει ακόμη πιο «σπαρακτική για εμάς ως γονείς», καθώς η κόρη του Κόμπι Μπράιαντ ήταν ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος.

Για τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, θρύλο των Λέικερς, «οι περισσότεροι θα θυμούνται τον Κόμπι ως τον μεγαλειώδη αθλητή που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά» μπασκετμπολιστών, «όμως εγώ θα τον θυμάμαι ως έναν άνθρωπο που ήταν πολλά περισσότερα από απλώς και μόνο ένας αθλητής».


Άλλος ένας θρύλος των Λέικερς, ο Έργουιν «Μάτζικ» Τζόνσον, δεν δίστασε να παραδεχτεί πως «έκλαιγε» για ώρες μετά τον θάνατο αυτού που ο ίδιος θεωρεί τον «σπουδαιότερο» παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας του Λος Άντζελες.

Δύο πρωταθλήτριες ομάδες του NBA, οι Ράπτορς του Τορόντο και οι Σπερς του Σαν Αντόνιο, άφησαν στους χθεσινούς αγώνες τους, στην πρώτη τους επίθεση, το χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων απλώς να λήξει: αυτός ήταν ο δικός τους τρόπος να τιμήσουν τον Μπράιαντ, που φόραγε τον αριθμό 24 στη φανέλα του το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.


Συγκλονισμένοι δήλωσαν όμως και αθλητές εκτός μπάσκετ, που δημοσίευσαν επίσης συγκινητικά μηνύματα για τον Κόμπι Μπράιαντ, ανάμεσά τους οι Ραφαέλ Ναδάλ, Νεϊμάρ, Λούις Χάμιλτον, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

So sad to hear the heartbreaking news of the deaths of Kobe and his daughter Gianna. Kobe was a true legend and inspiration to so many. Sending my condolences to his family and friends and the families of all who lost their lives in the crash. RIP Legend?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Ronaldo (@cristiano) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

No tengo palabras... Todo mi cariño para la familia y amigos de Kobe. Fue un placer conocerle y compartir buenos momentos juntos. Se nos fue un genio como pocos.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi) στις

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκλεισε όλους τους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media, αποτίοντας με τη «σιωπή» του φόρο τιμής στον Κόμπι Μπράιαντ, με τον οποίο ήταν τυχερός γιατί πρόλαβε να παίξει αντίπαλος ενώ είχαν γνωριστεί επίσης προσωπικά και προπονήθηκε από αυτόν. 

Ο Κόμπι Μπράιαντ είχε μιλήσει με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Έλληνα φόργουορντ, ενώ σε ένα αφιέρωμα που του είχαν κάνει οι Μπακς, ο Γιάννης είχε μιλήσει για την εμπειρία του να προπονείται με τον Black Mamba.

 

Με δύο καρδιές, χωρίς λόγια και μια φωτογραφία του Κόμπι Μπράιαντ με την κόρη του αντέδρασε από την πλευρά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στην είδηση της συντριβής του ελικοπτέρου που μετέφερε τον βετεράνο σούπερ σταρ του ΝΒΑ.

Ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ, που είχε πρόσφατα τιμηθεί με Όσκαρ καθώς αποδυόταν, με το ίδιο πάθος, στο νέο του εγχείρημα, την ενασχόλησή του με τα ντοκιμαντέρ, προκάλεσε σοκ και στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η Lizzo του αφιέρωσε την τελετή των μουσικών βραβείων Grammy. «Η αποψινή βραδιά είναι του Κόμπι», είπε η Αμερικανίδα ράπερ, υποψήφια σε οκτώ κατηγορίες φέτος. 

Συλλυπητήρια μηνύματα στα social media δημοσίευσαν πολλοί ακόμη διάσημοι, ανάμεσά τους οι Μαράια Κάρεϊ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κιμ Καρντάσιαν, Κάνιε Γουέστ, Τζάστιν Μπίμπερ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

It can't be. You always encouraged me mamba. Gave me me some of the best quotes that we smile about to this day.! Love you man!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Bieber (@justinbieber) στις

Αναρίθμητοι θαυμαστές του συνέρρευσαν έξω από την έδρα των Lakers του Λος Άντζελες με δάκρυα στα μάτια για να θρηνήσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτόν που αποκαλούσαν «Mamba».

Για πολλούς από τους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν έξω από το Staples Center, ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ ήταν εμπειρία εξίσου οδυνηρή με την απώλεια μέλους της οικογένειάς τους: «Μας έκανε να πιστεύουμε ότι τα αδύνατα ήταν δυνατά», εξήγησε ένας τους.

«Σ’ αγαπάμε»: Αθλητές, καλλιτέχνες και εκατομμύρια θαυμαστές αποχαιρετούν τον Κόμπι Μπράιαντ Facebook Twitter
«Σ’ αγαπάμε»: Αθλητές, καλλιτέχνες και εκατομμύρια θαυμαστές αποχαιρετούν τον Κόμπι Μπράιαντ Facebook Twitter
«Σ’ αγαπάμε»: Αθλητές, καλλιτέχνες και εκατομμύρια θαυμαστές αποχαιρετούν τον Κόμπι Μπράιαντ Facebook Twitter

Από τους πιο αναγνωρίσιμους, τους πιο δημοφιλείς αθλητές στον κόσμο, ο Κόμπι Μπράιαντ, δύο φορές χρυσός ολυμπιονίκης, πέντε φορές πρωταθλητής του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ, του NBA, πολυτιμότερος παίκτης του μία φορά, 18 φορές All-Star, έχαιρε τεράστιου σεβασμού στα γήπεδα, όχι μόνο χάρη στο ταλέντο ή τις δεξιότητές του, αλλά ακόμη πιο πολύ για το πάθος του, για την απόλυτη αφοσίωσή του σε αυτό που ο ίδιος αποκαλούσε την τέχνη του — και, πάνω απ' όλα, στη νίκη.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ