Ρώμη: «Χειρόφρενο» σε λεωφορεία και τραμ, απαγόρευση αλκοόλ, αστυνομία παντού λόγω ματς στα... Τίρανα

Ρώμη: «Χειρόφρενο» σε λεωφορεία και τραμ, απαγόρευση αλκοόλ, αστυνομία παντού λόγω ματς στα... Τίρανα Facebook Twitter
Φωτ.: Corriere della Sera.
0

H αστυνομία της Ρώμης έχει θέσει σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας και προστασίας των μνημείων της εν όψει του τελικού σήμερα της Conference League. 

Λόγω του πολυαναμενόμενου αγώνα μεταξύ Roma και Φέγενορντ Ρότερνταμ που θα διεξαχθεί στα Τιράνα, λεωφορεία και τραμ θα σταματήσουν να κινούνται στην Αιώνια Πόλη σήμερα το βράδυ. 

Το Olimpico της Ρώμης αναμένεται να φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους των Giallorossi που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα σε γιγαντοοθόνες. 

Με εξαίρεση τα τρένα, η αστυνομία της Ρώμης έδωσε εντολή στα δημόσια μέα μαζικής μεταφοράς να τραβήξουν χειρόφρενο από τις 22:00 έως τις 3 τα ξημερώματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία αντιμετωπίζει το παιχνίδι σαν οποιοδήποτε ματς του ιταλικού πρωταθλήματος, παρότι διεξάγεται εκτός Ιταλίας και χωρίς αντίπαλους οπαδούς. 

Στο ενδεχόμενο νίκης της Ρόμα, η ιταλική πρωτεύουσα αναμένεται να πλημμυρίσει εκστασιασμένους οπαδούς σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Γι'αυτό και περίπου 1.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε σημεία - κλειδιά γύρω από το Ολίμπικο. 

Οι τοπικές αρχές θα αποκλείσουν την Φοντάνα ντι Τρέβι καθώς και τα ιστορικά συντριβάνια στην Πιάτσα Νανόβα και ντελ Πόπολο, ενώ αστυνομικές ενισχύσεις θα υπάρχουν και στη Σκαλινάτα. 

Ο περιφερειάρχης Ρώμης, Ματέο Πιαντεντόζι έχει απαγορεύσει το take away αλκοόλ σε γυάλινα ποτήρια στο κέντρο της πόλης από τις 17:00 σήμερα έως τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης. 

Χθες οι οπαδοί των δύο ομάδων δημιούργησαν σοβαρά επεισόδια στην αλβανική πρωτεύουσα. Από τις συμπλοκές υπήρξαν τραυματίες τριών Ιταλών οπαδών και 12 αστυνομικών, ενώ όπως έγινε γνωστό από την αλβανική αστυνομία, έχουν γίνει συνολικά 60 συλλήψεις, με τις 48 να αφορούν οπαδούς της ομάδας της Ρώμης. Τα χθεσινά επεισόδια σήμαναν συναγερμό στις αρχές ασφαλείας της γειτονικής χώρας με την κυβέρνηση να ενισχύει ακόμη περισσότερο τις αστυνομικές δυνάμεις, σε μια προσπάθεια ν' αποτρέψει νέα επεισόδια.

Με πληροφορίες από  Corriere della Sera.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM