Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελίνα Τζένγκο- «Κάρφωσε» το ακόντιο στα 65,81 μέτρα

ελίνα τζένγκο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Την κορυφή της Ευρώπης κατέκτησε η Ελίνα Τζένγκο, που έστειλε το ακόντιο στα 65,81 μέτρα για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο. 

Λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 20 χρόνια της- έχει γενέθλια στις 2 Σεπτεμβρίου- η Τζένγκο προηγούνταν στον τελικό από την πρώτη έως την τελική βολή και συνόδεψε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό με την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ U23 που κατείχε η ίδια, με τη βολή στα 65,81 μέτρα. 

Η Τζένγκο άνοιξε τον αγώνα της με 60,82 μ. και πέτυχε το ρεκόρ στη δεύτερη προσπάθεια, στέλνοντας το ακόντιο εκεί όπου καμία άλλη δεν κατάφερε να φτάσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών από Ελληνίδα αθλήτρια, πίσω από το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει η Μιρέλα Μανιάνι. 

Στη συνέχεια η Τζένγκο άφησε την τρίτη προσπάθειά της, πέτυχε 59,40 μ. στην τέταρτη, έβγαλε άκυρη την πέμπτη και στην τελευταία, γνωρίζοντας ότι ήδη ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το «πανηγύρισε» στέλνοντας το ακόντιο στα 64,57 μέτρα. 

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Σέρβα Αντριάνα Βιλάγκος με 62,01 μ., ενώ η Μπάρμπορα Σποτάκοβα- η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ- ήταν τρίτη χάρη στη βολή της στα 60,68 μ., που πέτυχε στην τελευταία προσπάθειά της. 

Αυτό είναι το πέμπτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο. Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε δύο φορές χάρη στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, στα 20 χλμ. και τα 35 χλμ. βάδην, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι χτες είχε κερδίσει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ιντερτότο - Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 2 Αυγούστου του 1969 εναντίον της Λουγκάνο
LIFO NEWSROOM