ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Προκρίσεις για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό- Αποκλείστηκε στα πέναλτι ο Άρης

Προκρίσεις για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό- Αποκλείστηκε στα πέναλτι ο Άρης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Προκρίθηκαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ξεπερνώντας τα εμπόδια των Γκενκ και Χάιντουκ αντίστοιχα. Ο Άρης αποκλείστηκε αν και έφτασε την αναμέτρηση με την Ντιναμό Κιέβου μέχρι τα πέναλτι, όπου και επικράτησαν οι Ουκρανοί.

Ειδικότερα, την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση από τις ελληνικές ομάδες πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ ο οποίος, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, επιβλήθηκε με 3-0 της Χάιντουκ στην Τούμπα και, σε συνδυασμό με το 0-0 στο Σπλιτ, πήρε την πρόκρισή του για τη συνέχεια του Europa Conference League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που σημείωσε δύο γκολ (79', 85'), με τον Στέφαν Σβαμπ να ανοίγει το δρόμο προς τη νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 11ο λεπτό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» στα play off της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι Ρόζενμποργκ-Χαρτς.


Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση για τα play off του Europa League χάρη στο 1-1 που έφερε με την Γκενκ στο Βέλγιο. «Χρυσός» σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος που με γκολ στις καθυστερήσεις ισοφάρισε το τέρμα του Πέιντσιλ με πέναλτι από το 30ο λεπτό. Κομβικό σημείο για την αναμέτρηση η κόκκινη που πήρε ο σκόρερ των Βέλγων στο 65' μετά από κλωτσιά στον Κίνι. Στο φινάλε του αγώνα αποβλήθηκε και ο Ρόντινεϊ για τους «ερυθρολεύκους».

Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα αντιμετωπίσουν την Τσουκαρίτσκι από τη Σερβία στη συνέχεια του Europa League, ενώ με τη σημερινή του πρόκριση εξασφάλισε μία θέση στους ομίλους του Conference, ακόμη κι αν αποκλειστεί στα play offs του Europa. 

Ο Άρης δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου και αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι (6-5). Οι «κιτρινόμαυροι», που είχαν νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με τέρμα του Τζούρασεκ στο 38΄. 

Όμως, οι Ουκρανοί κατάφεραν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση με τέρματα των Βολόσιν (+45΄) και Καραβάεφ (85΄), όπου και πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης στη διαδικασία των πέναλτι. Μοιραίος για τους Θεσσαλονικείς ο Οντουμπάτζο που αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι σουτάροντας άουτ.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Ο καρκίνος μού έμαθε να χαίρομαι τη ζωή»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Ο καρκίνος μού έμαθε να χαίρομαι τη ζωή»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ