ΑΘΗΝΑ

Προκριματικά Μουντιάλ: Ελλάδα–Λευκορωσία 5-1 στο Φάληρο με παράσταση κορυφής

Προκριματικά Μουντιάλ: Ελλάδα–Λευκορωσία 5-1 στο Φάληρο με παράσταση κορυφής Facebook Twitter
0

Η Εθνική Ελλάδας έκανε ιδανική πρεμιέρα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συντρίβοντας τη Λευκορωσία 5-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (05/09/2025).

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς “καθάρισε” από το πρώτο 45λεπτο, παίζοντας επιθετικό, γρήγορο ποδόσφαιρο και δημιουργώντας καταιγισμό φάσεων.

Η Ελλάδα μπήκε με γκάζια και προηγήθηκε στο 3’ με τον Κ. Καρέτσα έπειτα από υποδειγματική ενέργεια του Παυλίδη. Το 2-0 ήρθε στο 17’ με κεφαλιά του Βαγγέλη Παυλίδη και τρία λεπτά αργότερα (21’) ο Τάσος Μπακασέτας υπέγραψε το 3-0 με σουτ-«γκολάρα». Στο 36’ ο Δημήτρης Κουρμπέλης έκανε το 4-0 με κεφαλιά από κόρνερ του Μπακασέτα.

Στο δεύτερο μέρος, μετά από κλέψιμο του Μπακασέτα και συνεργασία Παυλίδη–Τζόλη, ο Χρήστος Τζόλης σκόραρε στο 63’ για το 5-0. Η Λευκορωσία μείωσε στο 72’ με πέναλτι του Γκερμάν Μπαρκόφσκι (5-1). Στο 69’ ο Κώστας Τζολάκης έκανε σπουδαία επέμβαση σε τετ-α-τετ, ενώ στο 80’ ο Τζόλης έχασε τεράστια ευκαιρία αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα, με αμυνόμενο να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Με το επιβλητικό 5-1 και τη διαφορά τερμάτων να μετρά στις ισοβαθμίες, η Ελλάδα αποκτά πολύτιμο «μαξιλάρι». Η προσοχή στρέφεται στη Δευτέρα απέναντι στη Δανία, σε ματς που πιθανώς θα επηρεάσει καθοριστικά τη μάχη της κορυφής, με τη Σκωτία να συμπληρώνει τον όμιλο.

Σκόρερ: Καρέτσας 3’, Παυλίδης 17’, Μπακασέτας 21’, Κουρμπέλης 36’, Τζόλης 63’ — Μπαρκόφσκι 72’ (πέν.)
 

Αθλητισμός
0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δάκρυα στα μάτια, ο Μέσι αποχαιρέτησε το κοινό της Αργεντινής - Η αινιγματική απάντηση για το Μουντιάλ 2026

Αθλητισμός / Με δάκρυα στα μάτια, ο Μέσι αποχαιρέτησε το κοινό της Αργεντινής - Η αινιγματική απάντηση για το Μουντιάλ 2026

«Είμαι πολύ χαρούμενος, αυτός ήταν ο τρόπος που πάντα ονειρευόμουν να κλείσω εδώ», δήλωσε, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι με την «Αλμπισελέστε» μπροστά στο κοινό της
LIFO NEWSROOM
Στίβος γυναικών: Ξεκινούν οι γενετικοί έλεγχοι πριν τους αγώνες

Αθλητισμός / Στίβος γυναικών: Ξεκινούν οι γενετικοί έλεγχοι - Τι ανιχνεύει και πώς θα γίνεται η εξέταση

Οι κανόνες που απαιτούν από όλες τις αθλήτριες στην κατηγορία γυναικών σε αγώνες παγκόσμιας κατάταξης να υποβληθούν σε μία μοναδική γενετική εξέταση τίθενται σε ισχύ αυτήν την εβδομάδα
LIFO NEWSROOM