ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Ζεράρ Ουγιέ, πρώην προπονητής της Λίβερπουλ

Ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Ζεράρ Ουγιέ, πρώην προπονητής της Λίβερπουλ Facebook Twitter
EPA
0

Θλίψη σκόρπισε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του Ζεράρ Ουγιέ, που έγραψε ιστορία ως προπονητής στη Λίβερπουλ.

Ο Ουγιέ άφησε την τελευταία του πνοή στα 73 του χρόνια. Μόλις την Κυριακή πήρε εξιτήριο, έπειτα από παραμονή τριών εβδομάδων σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς.

Ο Γάλλος τεχνικός, μετά τη θητεία του στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής ομάδας της χώρας του, ανέλαβε τη Λίβερπουλ στα τέλη του 1998. Το 2001 οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA, του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, αλλά και του κυπέλλου Αγγλίας και του League Cup.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια ματς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε εσπευσμένα σε επέμβαση καρδιάς. Επέστρεψε όμως στην προπονητική. Έφυγε από το Λίβερπουλ το 2004 και στη συνέχεια οδήγησε τη Λιόν σε δύο πρωταθλήματα Γαλλίας, προτού επιστρέψει στην Αγγλία για την Άστον Βίλα. Όμως, έπειτα από 9 μήνες η κατάσταση της υγείας του τον ανάγκασε να παραιτηθεί.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ