Απεργία την Πρωτομαγιά

Ποδόσφαιρο: Κόκκινη κάρτα σε όποιον βήξει εσκεμμένα σε συμπαίκτη ή διαιτητή - Νέοι κανόνες στην Αγγλία

Ποδόσφαιρο: Κόκκινη κάρτα σε όποιον βήξει εσκεμμένα σε συμπαίκτη ή διαιτητή - Νέοι κανόνες στην Αγγλία Facebook Twitter
Ποδόσφαιρο: Κόκκινη κάρτα σε όποιον βήξει εσκεμμένα σε συμπαίκτη ή παράγοντας
0

Οι παίκτες που θα βήξουν σκόπιμα προς συμπαίκτη, διαιτητή ή παράγοντα θα παίρνουν κόκκινη κάρτα, λένε οι υπεύθυνοι ποδοσφαίρου και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην Αγγλία, συστήνοντας του νέους κανόνες του κορωνοϊου.

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (Ifab) δήλωσε ότι ένα τέτοιο αδίκημα εμπίπτει στην «χρήση προσβλητικής ή καταχρηστικής γλώσσας ή / και χειρονομιών» του κώδικα ποδοσφαίρου.

Το εσκεμμένο βήξιμο θα πρέπει να θεωρείται το ίδιο επικίνδυνο με ένα εκούσιο σκληρό μαρκάρισμα.

«Όπως με όλα τα αδικήματα, ο διαιτητής πρέπει να αποφασίσει σχετικά με την πραγματική φύση του αδικήματος» προσθέτει η ένωση.

«Εάν είναι τυχαίο, τότε ο διαιτητής δεν θα επιβάλλει ποινή, ούτε εάν ο «βήχας» γίνει από μεγάλη απόσταση μεταξύ των παικτών.

Ωστόσο, όταν είναι αρκετά κοντά ώστε να είναι προσβλητική κίνηση ή επικίνδυνη, τότε ο διαιτητής μπορεί να αναλάβει δράση» αναφέρει το Συμβούλιο.

Η Ποδοσφαιρική Ένωση εξέδωσε τις οδηγίες για το ποδόσφαιρο που τίθενται άμεσα σε ισχύ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Εάν το περιστατικό δεν είναι αρκετά σοβαρό, θα μπορούσε να γίνει σύσταση για αντιαθλητική συμπεριφορά».

Πρόσθεσε ότι οι διαιτητές δεν θα πρέπει να προσπαθούν να τιμωρήσουν τον «συνηθισμένο» βήχα και «η ποινή θα μπορεί να υποστηριχθεί μόνο στην περίπτωση που είναι προφανές ότι ήταν σαφής πράξη εναντίον κάποιου άλλου».

Mε πληροφορίες του BBC

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ