Πέθανε ο θρυλικός Νίκος Γιούτσος

Πέθανε ο θρυλικός Νίκος Γιούτσος Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Πέθανε ο θρύλος του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, Νίκος Γιούτσος.

Ο Νίκος Γιούτσος πέθανε σήμερα σε ηλικία 81 ετών και η οικογένεια του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου θρηνεί την απώλεια ενός εμβληματικού ποδοσφαιριστή. Χαρακτηριστικό του ονόματος, του ταλέντου και της πορείας του ήταν η φράση «Έμπαινε Γιούτσο».

Το βιογραφικό του Νίκου Γιούτσου

Ο Νίκος Γιούτσος γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1942 στο Μακροχώρι Καστοριάς και μεγάλωσε στην Ουγγαρία, όπου είχε καταφύγει μαζί με τη μητέρα του και την αδελφή του ως πολιτικός πρόσφυγας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Όλυμπο, ομάδα Ελλήνων προσφύγων και αργότερα αποκτήθηκε από την ουγγρική Τσέπελ. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, οι ποδοσφαιρικές του επιδόσεις τον είχαν κάνει εξαιρετικά δημοφιλή στην ελληνική κοινότητα της Ουγγαρίας.

Το 1964 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός. Δέκα χρόνια αργότερα, τo καλοκαίρι του 1974, αποχώρησε από τον σύλλογο, καθώς δεν ακολούθησε την αποστολή του Ολυμπιακού που ταξίδεψε για προετοιμασία στη Γερμανία. Είχε προηγηθεί μια αντιπαράθεση με τον τότε προπονητή των "ερυθρολεύκων" Λάκη Πετρόπουλο πριν από τον χαμένο τελικό κυπέλλου Ελλάδος του 1974 με τον ΠΑΟΚ και είχε αποχωρήσει από το ξενοδοχείο.

Την περίοδο 1974-75 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Εθνικού, με τη φανέλα του οποίου αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έναν χρόνο αργότερα  το 1975-1976.

Ο Νίκος Γιούτσος φόρεσε 15 φορές συνολικά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και σημείωσε 6 γκολ. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 1965 στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον της Ε.Σ.Σ.Δ., για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1966.

Στους τίτλους του συγκαταλέγονται 4 πρωταθλήματα Ελλάδας (1966,1967,1973,1974) και 4 κύπελα (1964,1968,1971,1973).

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ